14. Uluslararası Korozyon Sempozyumu Başladı

Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyum üç gün sürecek.

Türkiye Korozyon Derneğince bu yıl 14'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Korozyon Sempozyumu' Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, korozyonun, ekonomide ve sağlıkta insanlığı etkileyen bir olay olduğunu söyleyerek, korozyonun meydana getirdiği hasarlara dikkati çekti.

Ustaoğlu, sanayileşme, gelişen teknoloji ve günlük hayatın gereksinimlerinin ekolojik dengeye, sosyal ve ekonomik hayata etkisinin bilimsel platformlarda tartışılmasının önemli olduğunu belirtti.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun da uluslararası boyutta ve önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını ifade etti.

Bir sosyal bilimci ve idareci olarak zaman zaman korozyona bağlı çeşitli sonuçlarla karşılaştıklarını belirten Coşkun, 'Zaman zaman paslanmalar, çürümeler, bunun sebep olduğu ekonomik kayıplar, zaman zaman yaralanmalar, hatta ölümle sonuçlanan kazalar. Bunların hepsi bizim başımıza gelen şeyler. Bunun arka planında neyin olduğunu çok teknik anlamda bilmiyoruz ama neticede sonuçları bizi etkileyen bir durum.' dedi.

Türkiye Korozyon Derneği Başkanı Necil Kurtkaya, derneğin 1987 yılında kurulduğunu ve bu tür toplantıların her iki yılda bir gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Sempozyumların ulusal düzeyde başladığını, ardından da uluslararası boyuta taşındığını belirten Kurtkaya, şunları söyledi:

'İnşallah bunu daha da ileriye götüreceğiz. 2012 yılında Avrupa Korozyon Federasyonu'nun İstanbul'da yaptığı toplantıyı organize ettik ve gerçekleştirdik. 700'e yakın bildiri geldi, 800'e yakın bilim insanı İstanbul'da toplandı. Bu ülkemiz adına, cumhuriyetimiz adına, milletimiz adına çok büyük bir başarıydı. Artık bugün Avrupa ülkelerinin hepsi Türkiye'de bir Korozyon Derneği olduğunu, bu derneğin korozyon problemiyle uğraştığını ve bu çabalarının da artık pozitif meyvelerini vermeye başladığını da idrak ettiler.'

Konuşmaların ardından sempozyum, açılış oturumuyla devam etti.

Bayburt Üniversitesi Baberti Kampüsü Konukevi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek sempozyumun açılışına, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ile yurt içi ve yurt dışından akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA