Yaşlılar Haftası'nda AYAL Öğrencilerinden Anlamlı Ziyaret

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Yaşlılar Haftası nedeniyle Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Ayvalık Yaşlı Bakım Evi sakinlerine anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi.

Yaşlılar Haftası'nda AYAL Öğrencilerinden Anlamlı Ziyaret
Ayvalık’ta Küçükköy Merkez Cami İmamı ve aynı zamanda Ayvalık Anadolu Lisesi (AYAL) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yapan İlhan Köse’nin öncülüğünde hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleşen ziyarette bakımevi sakinlerinin mutluluğu ise dikkatlerden kaçmadı.

Bakımevi sakini kimsesiz yaşlılarla sohbet eden öğrencilerin zaman zaman duygusal anlar yaşadıkları gözlenen ziyaretin ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan İlhan Köse, insanın doğumla başlayan hayatının değişik evreleri olduğunu, bu evrelerden birinin de yaşlılık dönemi olduğunu hatırlattı.

Köse, “Yüce kitabımız Kuran-i Kerim de ve Hadisi Şeriflerde yaşlılarımıza saygı duymanın, onların ihtiyaçlarını karşılayarak dualarını almanın önemli olduğu vurgulanmıştır” dedi.

İlhan Köse, yaptıkları etkinlikle özellikle üniversite sınavına girecek öğrencilere manevi anlamda kazanımlar sağlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA