'Voltacar'a TÜBİTAK Kurul Özel Ödülü

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü tarafından tasarlanan ve en son katıldığı TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarından TÜBİTAK Kurul Özel Ödülü ile dönen elektrikli araç ‘VoltaCar’ için tanıtım ve teşekkür toplantısı düzenlendi.

'Voltacar'a TÜBİTAK Kurul Özel Ödülü
ERÜ Mühendislik Fakültesi F Blok Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısında VoltaCar’ın yapım aşamasını anlatan kısa film gösterildi. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Kulüp Akademik Danışmanı Doç. Dr. Nesrin Kayataş Demir teknolojiyi sanayi ile birleştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, “Mühendislik Fakültesi olarak öğrencilerimize yalnızca teorik bilgileri değil teorik bilgiyi pratiğe dönüştürmeyi, bunun yanında teknolojinin gerektirdiği güncel hayattaki teknolojik yeniliklere ayak uydurmayı her zaman hedefledik. Ve bu noktada özellikle bu çalışmamızda teknolojiyi sanayi ile birleştirmeyi hedefledik. Bu anlamda baktığımız zaman sadece üniversiteler sadece teorik bilgiyi pratiğe dönüştürmede bizler için yeterli değildir” dedi.

Daha sonra programda konuşan ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun ise, “Teknolojik gelişmelere baktığımız zaman çok kısa sürede ortaya çıkan sonuçlar değildir. Bunlar çok ciddi araştırmaların hatta iyi fikirlerin hayata geçmesi anlamında zaman dilimi ve ciddi kadroların olmasını gerektiriyor” diye konuştu.

“Bizim artık gelişmekte olan ülke konumundan çıkıp gelişmiş ülke olmamız lazım”

Programda konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven de, Türkiye’nin her türlü üretim yapabilme potansiyeline sahip bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Bugün gururlu bir gün. Bu tür etkinlikler ülkemizin geleceği için çok önemli. Mühendislik Fakültesi’nin bu çalışmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu bize şunu gösteriyor, aslında ülke olarak çok rahatlıkla bunları yapabilecek durumdayız. 20 kişilik bir öğrenci grubu çok kısıtlı imkanlarla bunu gerçekleştirebiliyorsa bugün her türlü aracı üretebilecek potansiyele sahip ülkemizde bunlar çok rahatlıkla olabilir. Devletimizin milli araç üretme çağrısı var. Türkiye’de beyin eksikliği yok, dünyanın her yerinde bunlara yapabilecek potansiyele sahip insanlar kadar potansiyelin belki daha fazlası Türkiye’de var. Bu anlamda bir sıkıntımız yok. Teknolojik altyapı olarak da bir sıkıntımız yok. Biz bir işe girerken, üretmek için yola çıkarken bunu nereye satarızın hesabını yapıyoruz. Önce kendimiz için, kendi ihtiyaçlarımız için yapalım ama en güzelini yapalım. Zaten devamı gelecektir. Bizim artık montaj yapan bir ülke olmaktan çıkıp gelişmiş ülke konumuna geçmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 2016 yılı Takım Kaptanı Emre Oğuz, aracın yapım aşamasını anlatan sunum yaptı. Toplantının sonunda ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, VoltaCar’a sponsor olanlara plaket takdim etti.
Kaynak: İHA