TAV Bilişim, Suudi Arabistan'da Tecrübelerini Paylaştı

TAV Havalimanları Holding CIO'su ve TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Onaran:'Suudi Arabistan'da yer almak ve tecrübelerimizi paylaşabilmek bizim için gurur verici bir tablo'.

TAV Havalimanları Holding Bilişim Üst Yöneticisi (CIO) ve TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, 'Suudi Arabistan'da yer almak ve tecrübelerimizi paylaşabilmek bizim için gurur verici bir tablo.' ifadesini kullandı.

Şirket açıklamasına göre, TAV Havalimanlarının iştiraki olarak havalimanı bilişim çözümlerinde uzmanlaşan ve dünyanın önde gelen markaları arasına giren TAV Bilişim tarafından, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 'Airport Modernization Summit' etkinliğinde 'Merkezi Bilişim Yönetimi ve Çözümleriyle Operasyonel Verimliliği Artırma' başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Onaran, TAV Bilişim'in gücünü havalimanı bilişim çözümlerine ait bilgi birikiminden ve profesyonel kadrosundan aldığını belirterek, şirketin şu an üç kıtada 31 havalimanında yerini aldığını ve dünyanın farklı noktalarındaki projelerini gerçekleştirmeye devam ettiğini dile getirdi. Onaran, şunları kaydetti:

'Bizim için önemli bir coğrafya olan Orta Doğu ve özellikle Suudi Arabistan, havacılık sektörü adına gerçekleştirdiğimiz pek çok projenin ve yatırımın ödüllendirildiği önemli bir bölge. Bugüne kadar Riyad ve Medine'de gerçekleştirdiğimiz havalimanı bilişim çözümleri ile başarı hikayeleri yazdığımız bu coğrafyada, ev sahibi General Authority of Civil Aviation (GACA) ile el ele vererek, ana sponsor olarak yer almak ve tecrübelerimizi paylaşabilmek bizim için gurur verici bir tablo.'

Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Cem Aslantaş'ın açılış konuşmasını yaptığı 2 günlük zirvede TAV Bilişim standı büyük ilgi gördü. Standı ziyaret eden Prens Dr. Abdulaziz Bin Nasser Al Saud, şirket yetkililerinden bilgi aldı.

TAV Bilişim, Suudi Arabistan'da bugüne kadar Riyad, Dammam ve Medine Havalimanlarında bilişim projeleri gerçekleştirdi. Bölgede hızla büyüyen şirket, geçen yıl, tamamlandığında dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminali olacak Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Binası için açılan iletişim teknolojileri ihalesini kazanmıştı.
Kaynak: AA