Şiirleriyle Arapçayı Sevdirmek İstiyor

7. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları kapsamında düzenlenen Arapça Şiir Okuma Yarışması'nda Neşenur Demir birinciliği kazandı Demir: 'Bu, Türkiye'nin başarısı. Ülkemi başarıyla temsil ettiğim için mutluyum. İnşallah bu başarımı devam ettirir ve okuduğum şiirlerle Arapçanın tüm insanlığa ulaşmasına vesile olurum'

AYTUĞ CAN SENCAR - Uluslararası Arapça Şiir Okuma Yarışması'nda Türkiye'ye ilk defa birincilik kazandıran Neşenur Demir, şiirleriyle Arapçayı tüm dünyaya sevdirmeyi amaçlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce bu yıl Ankara'da 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları kapsamında gerçekleştirilen Arapça Şiir Okuma Yarışması'nda, Ulubey Ümmü Baykan Anadolu İmam Hatip Lisesinden bu yıl mezun olan Neşenur Demir, 8 ülke öğrencileri arasından birinci oldu.

Türkiye'ye bu alanda ilk birinciliği getiren Neşenur Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arapçanın dünyada 26 ülkede 450 milyon insanın konuştuğu resmi dil olduğunu, Kur'an ve duaları anlayarak okunmak da büyük önem taşıdığından tüm Müslümanların bu dili öğrenmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Müslümanları ortak paydada buluşturan noktalardan birinin de Arapça olduğunu ifade eden Demir, 'Bence, Arapçayı öğrenmek İslamiyeti tam anlamıyla öğrenmek demektir. Arapça olarak inen Kur'an-ı Kerim'i anlama konusunda her Müslümanın bu dili bilmesi gerekir. Dili öğrenmek için de dili sevmek gerekir.' görüşünü aktardı.

Neşenur Demir, Arapçanın dünyada önde gelen bir dil olmasının, İslamiyetin daha kolay anlaşılmasını sağlayacağını kaydederek, 'Ailem ben doğmadan önce Almanya'dan Türkiye'ye taşınmış. Ben Ulubey'de büyüdüm. Geçen yıl İmam Hatip Lisesinden mezun oldum ve üniversiteye hazırlanıyorum. Kur'an dili olan Arapçayı tüm dünyaya aşılamak istiyorum. Bunu şiirler okuyarak yapacağıma inanıyorum. Arapça şiirlerin çoğu İslam ile ilgili, hepsini hissederek ve severek okuyorum.' dedi.

Yarışmada Türkiye'yi başarılı şekilde temsil etmekten ve birinciliği ülkesine kazandırmaktan büyük onur ve sevinç yaşadığını dile getiren Demir şunları söyledi:

'Yarışmada ana dili Arapça olan öğrencilere karşı yarışmak zor oldu. Daha önce Arapça Şiir Okuma Yarışması'nda Türkiye'de uluslararası birincilik elde edilememişti. Bu, Türkiye'nin başarısı. Ülkemi başarıyla temsil ettiğim için çok mutluyum. İnşallah bu başarımı devam ettirir ve okuduğum şiirler ile Arapçanın tüm insanlığa ulaşmasına vesile olurum.

Bir dile hakim olmadan o dilde yazılmış şiirdeki duygunun aktarılaması mümkün değil. Bu nedenle yarışmada elde ettiğim derece kolay olmadı. Şiiri anlamak, hissetmek ve ona duygular katmak çok önemli. Yarışmada okuduğum şiirin adı Bike Esteciru, anlamı ise Allah'a yalvarış. Şiir beni çok iyi anlatıyor. Ben jüri karşısında çıktığımda şiiri yaşayarak okudum. Birincilik ödülüm umre oldu, çok mutluluk verici. Kısa bir süre sonra umreye gideceğim ve bunun sevincini yaşıyorum.'

Demir, okuduğu şiirleri klip haline getirmek istediğini de ifade etti.

Anne Rahime Demir ise kızının büyük emek vererek hazırlandığı yarışmada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini ve emeğinin karşılığını aldığını söyledi.

Çocuklarının Türkiye'de eğitim almaları için yaklaşık 20 yıl önce Almanya'dan kesin dönüş yaptıklarını anlatan Demir, 'Çocuklarım kendi vatanında iyi bir eğitim alsınlar istedim. Doğru adımlar atmışız, kızım da bu birincilikle bizleri gururlandırdı.' diye konuştu.
Kaynak: AA