Rüzgar Çetin'in tahliyesine karar verildi

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Beşiktaş'taki trafik kazasına ilişkin yargılanan Rüzgar Çetin'i, "bilinçli taksir" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanığın aynı zamanda oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi.

Rüzgar Çetin'in tahliyesine karar verildi
Rüzgar Çetin'in tahliyesine karar verildi
Lüks aracıyla polis otosuna çarparak polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ü şehit olmasına, polis memuru Emre Tetik'in ise yaralanmasına neden olan ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin tahliye edildi.

'ÇOK ÜZGÜNÜM'

Rüzgar Çetin mahkemede son söz olarak, 'Aracım ile trafiğe açık olan orta şeritte hareket ettim. Trafik kurallarını ihlal etmedim. Alkol sınırları içerisinde olduğunu düşünerek hareket ettim. Tahliyemi istiyorum. Çok üzgünüm. Keşke hiç olmasaydı' dedi.

Rüzgar Çetin'in tahliyesine karar verildi-Video-
Şikayeti geri çeken şehit polisin eşinden şaşırtan açıklama

Rüzgar Çetin'in tahliyesine karar verildi

Mahkeme kararını açıklamak için duruşmaya ara verdi. Rüzgar Çetin'in avukatları, 9.2 promil alkolün müvekkillerinin güvenli sürüş yeteneğini etkilemediğini, düşürmediğini İfade etti. Avukatlar ayrıca, Çetin'in otomobilini yüksek hızda kullanmadığını, basit taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olmak suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıya cezalandırılabileceğini, bilinçli taksir suçunun unsurlarının oluşmadığını söyledi. Avukatları, tutuklu kaldığı sürenin de dikkate alınarak Rüzgar Çetin'in tahliyesine karar verilmesini talep etti.