Rusya İle Tacikistan Arasında Güvenlik İstişare Toplantısı

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev'in de katıldığı toplantıda, terörle mücadele, askeri iş birliği, Afganistan'daki durum ve bölge ülkelerine etkisi ele alındı.

TAŞKENT – Rusya ile Tacikistan arasında terörle mücadele, askeri iş birliği, Afganistan'daki durum ve söz konusu durumun bölge ülkelerine etkisi konularında istişare toplantısı yapıldı.

Başkent Duşanbe'de düzenlenen güvenlik istişare toplantısına Rusya ve Tacikistan'ın güvenlik, savunma ve istihbarat uzmanları katıldı.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev ile Tacikistan Milli Güvenlik Kurulu Sekreteri Abdurahim Kahharov'un da hazır bulunduğu toplantıda, iki ülkenin dışişleri, savunma ve ilgili diğer bakanlıklarının yetkilileri hazır bulundu.

Toplantıda, Afganistan'daki askeri-siyasi durum ve bunun bölge ülkelerine olan etkisi, bölgesel güvenlik, terör ve yasa dışı göçle mücadele, Tacik göçmen işçilerin haklarının korunması ve desteklenmesi konuları detaylı olarak ele alındı.

Orta Asya ülkelerinde, uluslararası terör örgütleri tehdidinin yayılmasını önlemek amacıyla ikili ve çok yönlü iş birliğinin görüşüldüğü toplantıda, Tacik-Afgan sınırının korunması gündemi de detaylı bir şekilde değerlendirildi.

İstişare toplantısının ardından Rusya Güvenlik Konseyi ve Tacikistan Milli Güvenlik Kurulu arasında 2017-2018 yıllarına yönelik iş birliği planı imzalandı.
Kaynak: AA