Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışları

Antalya'nın Kemer ilçesinde 6 Ekim'de başlayacak yarışlarda 200'e yakın sporcu mücadele edecek.

Antalya'nın Kemer ilçesinde bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışları'na 25 ülkeden 200'e yakın sporcunun katılacağı bildirildi.

Kındılçeşme Plajı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, yarışların artık ilçede bir gelenek haline geldiğini söyledi. Organizasyonun Kemer'e değer kattığına değinen Feslihan, 'Yarışın tüm hazırlıklarını yaptık. Bütün yarışseverleri Kemer'e davet ediyoruz. 25 ülkeden 200'e yakın sporcu katılıyor. Motosiklet tutkunları yarışa doyacak. Heyecanlı ve iyi bir yarış olmasını diliyorum.' dedi.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir ise yarışların bu yıl yedincisini gerçekleştireceklerini belirterek, yaklaşık 3 aydır etapları hazırlamak için çalıştıklarını kaydetti.

Parkurların bu yıl daha da zor olduğuna değinen Özdemir, 'Ne kadar zor olursa o kadar değer kazanıyoruz. Yarışacak bütün sporculara teşekkür ederim.' diye konuştu.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de yarışların artık dünyanın sayılı organizasyonları arasında gösterildiğini ifade ederek, bu yılki sporcu sayısının geçen yıla oranla daha az olduğunu ifade etti. Gelecek sene katılımın daha fazla olmasını dileyen Gül, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Güney Afrikalı sporcu Wade Young, Kemer'deki yarışı ciddiye aldığını belirterek, zirveye çıkacağına inandığını dile getirdi.

Basın toplantısının ardından 20 sporcu plaj etabının gerçekleştirileceği parkurda bir gösteri yaptı.

Bu yıl yedincisi düzenlenecek Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışları 6 Ekim'de başlayacak. Plaj, orman ve dağ etaplarında gerçekleştirilecek yarışlar, 8 Ekim'de sona erecek.
Kaynak: AA