Otoparkçılar, Akademide Yetişecek

İSPARK Akademi, “Otopark ve Ulaşım Hizmetleri” sertifika programı ile sektörün ihtiyacına cevap verecek otoparkçılar yetiştirecek.

Otoparkçılar, Akademide Yetişecek
2 bin personeli ile her gün yaklaşık 150 bin İstanbulluya hizmet veren İSPARK, işletme alanlarında kaliteyi artırmak ve personellerinin gelişimine destek olmak amacıyla sürdürdüğü eğitim seminerlerine devam ediyor.

İSPARK Akademi’de başlayan eğitim döneminde alanında uzman kişiler ve akademisyenler tarafından hazırlanan “Otopark ve Ulaşım Hizmetleri” sertifika programı ile sektörün ihtiyacına cevap verecek otoparkçıların yetiştirilmesi hedefleniyor.

Sertifikasız otoparkçı olmayacak

Kurulan Akademi ile otopark görevlisi olarak çalışacak personeller bu merkezde eğitime tabi tutulacak. Eğitimi başarıyla tamamlayan ve sertifika alanlar otopark alanlarında çalışabilecek. Aynı zamanda Birçok il ve ilçe belediyesinde otopark görevlisi olarak çalışan personellerde eğitim görecek.

İSPARK Akademi yurtdışında otopark işletmeciliği yapan yerel yönetimlere de hizmet verecek. Otopark işletmeciliği alanında danışmanlık hizmeti verilen Pakistan, Arnavutluk, Suudi Arabistan başta olmak üzere diğer körfez ülkelerinden gelecek personellere bu merkezde eğitim ve sertifika verilecek.

Otoparkçılık artık bir meslek

Otoparkçılığın bir meslek kolu haline getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. İSPARK Akademi ile hız kazanan sertifika ve eğitim programlarının ardından üniversitelerde bölüm açılması amacıyla yapılan görüşmelerde sona gelindi.

Bazı üniversiteler, bu meslek dalında doktora ve lisans eğitimlerini başlattı. Önümüzdeki dönemlerde ise otoparkçılığın bir meslek kolu haline gelmesine önemli katkı sağlayacak ön lisans programları açılarak eğitim vermeye başlayacak.

İSPARK’ın otoparkçılık alanında birçok başarılı hizmet gerçekleştirdiğini ve kentlere model olduğunu vurgulayan İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut personellere yaptığı konuşmada, “ ‘Güvenle Park Güler Yüzle Hizmet’ anlayışını her anlamda işletme alanlarımızda yansıtacağız. Eğitim kalitemizi artırmaya devam ediyoruz. İSPARK Akademi merkezimiz sadece ülkemizde bulunan yerel yönetimlerin otopark çalışanlarına değil, yurtdışından yerel yönetimlerin otopark eğitimi almak üzere gelecek çalışanlarına da hizmet verecek” dedi.

Kaynak: İHA