Öğrencilere Hayvan Sevgisi Aşılandı

Edirne Hayvanları Koruma Derneği (EDHAYKO) ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1’inci Bölge Müdürlüğü’nün ortak programı kapsamında Yüksel Yeşil İlkokulu öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak amacıyla bir toplantı yapıldı.

Öğrencilere Hayvan Sevgisi Aşılandı
Etkinlik kapsamında öğrencilere hayvanları sevgi göstermeleri yönünde broşürler ve su vermek için su kapları dağıtıldı. Hayvanları konu alan bir slayt ile minik öğrencilere izletildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1’inci Bölge Müdürlüğü’nden programa katılan Edirne İl Şube Müdürü Ahmet Kara, hayvanları koruma konusunda kamuoyu bilincinin oluşmasını sağlamaları gerektiğini belirterek, “Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanlarını Koruma Günü. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle bu günler kutlanıyor. Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde özellikle yapmamız gereken olay hayvanları koruma anlayışı ve kamuoyu bilincinin oluşmasını sağlamalıyız. Yine bu tür etkinliklerin okullarda yapılmasının temel nedeni öğrenme çağında oldukları için bu çağlarda bu sevgi bilincini çocuklara aşılayabilmek. Bu amaçla EDHAYKO ile yaptığımız çalışmalarda bulunuyoruz. Yine bu tür etkinliklerin haricinde zaman zaman kamuoyunun bilgilenmesi ve Hayvanları Koruma Kanunu’nun uygulanması ve benimsetilmesi adına ortak çalışmalar yapmayı da planlıyoruz. Bu tarz çalışmalarımız devam edecek. Hayvanları koruma bilincinin oluştuğu, geliştiğimiz ve sahipsiz hayvanlara daha duyarlı bir toplum olabileceğimiz günler diliyorum. Bu konuda elimizden geleni yapmamız gerekiyor” dedi.

EDHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Kalender ise, “Biz 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bugün Yüksel Yeşil İlkokulu’ndayız. Bizlere göre eğitim çocuklardan başlar. Çocuklarımız çok önemli. Biz de 4 yıldır Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde olarak okulları gezerek, ‘Sokaktaki Can’ projesini uyguluyoruz. Güzel bir eğitim çalışmalarımız var. Çocuklarımıza hayvan haklarını öğretmeye çalışıyoruz. Sokaktaki can diyoruz özellikle sokak hayvanlarına nasıl davranmaları gerektiğini, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını anlatmaya çalışıyoruz. Yine bu anlamda bu projeyi uygulamak için buradayız. Çocuklarımızın hazırlıkları ve sunumlarımız var. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlatılan su kapları ve el broşürlerimizi dağıtacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA