Muğla'da Gönüllü Gençlere Cankurtaran Eğitimi

Marmaris ilçesinde düzenlenen 'Gönüllü Cankurtaran Eğitimi' ile 110 gence 'hayat kurtarma' teknikleri anlatılıyor Muğla Valisi Çiçek: 'Marmaris başta olmak üzere bütün Muğla'da tespit yaptıracağım. Özel ya da kamu tesisleri de dahil olmak üzere ne kadar kaza ve ölüm vakası yaşanmış, bunun tespitini yaparak sorunları analitik yönden ortaya çıkaracağız'

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Marmaris ilçesinde 'Gönüllü Cankurtaran Eğitimi' düzenleniyor.

Muğla Valisi Amir Çiçek, İçmeler Mahallesi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen eğitimlerin ikinci etabında yaptığı konuşmada, hayat kurtaran eğitimlere çok büyük önem verdiklerini söyledi.

Belgesiz ve sertifikası olmayanların cankurtaran olarak çalışmasına izin vermeyeceklerini belirten Çiçek, 'Uzmanlarımız var, eğitimcilerimiz var, eğitimlerimiz var. Marmaris başta olmak üzere bütün Muğla'da tespit yaptıracağım. Özel ya da kamu tesisleri de dahil olmak üzere ne kadar kaza ve ölüm vakası yaşanmış, bunun tespitini yaparak sorunları analitik yönden ortaya çıkaracağız.' dedi.

İnsan hayatına yönelik riskleri önleyebilmek için sertifikalı çalışanların görev yapmasını şart koşacaklarını vurgulayan Çiçek, 'İdari bir tedbir olarak bunu uygulayacağız. İnsanı çok iyi yetiştirirsen yetiştirme maliyetinin kat kat karşılığını alırsın. İnsana yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Bu da eğitimle gerçekleşir.' diye konuştu.

- 'Cankurtaran eksiklikti'

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı Rahmi Aksoy da gençlerin katıldığı kamplarda cankurtaran eksikliğini gözlemlemelerinin ardından eğitim düzenlemeye karar verdiklerini anlattı. Aksoy, uluslararası standartlara uygun eğitim sayesinde gençlere iş imkanı da sağladıklarının altını çizdi.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, eğitimlerin birinci etabının 26 Eylül-1 Ekim tarihlerinde 43 kız kursiyer ile tamamlandığını, ikinci etabın da dün 67 erkek öğrenci ile başladığını ifade etti.

Eğitimlerin 8 Ekim'de tamamlanacağına değinen Öçalmaz, 'Gençler aldıkları eğitimle başka insanlara can simidi olacak, hayata tutunmalarına vesile olacak. Özellikle çocuklar çok çabuk boğulabiliyor. İşte buradaki gençlerimiz, çocuklarımıza hayat verecek.' sözlerine yer verdi.

Gönüllü Can Kurtaran Eğitimine katılan gençler, çalışmalara saat 06.00'da 15 kilometrelik doğa koşusu ile başlıyor. Gençler gün boyunca, teorik ve uygulamalı eğitim alıyor. Katılımcı gençlere eğitimlerinin sonunda bronz ve gümüş sertifikalar verilecek.

Kaynak: AA