Karamercan Açıklaması 'Borcunu Yapılandıran Esnafımıza Sicil Affı Getirilmeli'

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, kamuya olan borçların yapılandırılmasının esnaf ve sanatkar açısından büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, "Esnaf ve sanatkarlarımızın büyük bir bölümü bankalardan kredi kullanıp borcunu peşin kapatmak niyetinde ancak bankalar vergi ve prim borcu bulunan esnafa kredi vermiyor. Bu sorun aşılmalı ve borcunu yapılandıran esnafımızın sicili temizlenmeli" dedi.

Karamercan Açıklaması 'Borcunu Yapılandıran Esnafımıza Sicil Affı Getirilmeli'
Piyasa ve ekonominin rahat bir şekilde hareket edebilmesi için kamu ödemeleri ve borçların zamanında yapılmasının önemine dikkat çeken KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "Kamuya olan borçların yapılandırılması esnaf ve sanatkarımız açısından büyük bir fırsat, özellikle esnaf ve sanatkarlarımızın vergi borçlarını indirimli şekilde ödemeleri esnaflarımıza fayda sağlayacak. 30 Haziran 2016 tarihine kadar olan borçları kapsayacak olan kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması, piyasaları ekonomik yönden rahatlatacak bir uygulama ancak, bankalar vergi ve prim borcu bulunan esnafımıza maalesef kredi vermiyor. Bu sorun aşılmalı ve borcunu yapılandıran esnaf ve sanatkarlarımızın sicili temizlenmeli" şeklinde konuştu.

"Meclisin gündemi sicil affı olmalı"

Bankaya kredi için başvuran esnaf ve sanatkarın karşısına eskiden kalan belli sıkıntılı dönemlerin sonucu bozulan sicili öne çıkarılarak olumsuz cevap verildiğini hatırlatan Başkan Karamercan, "Böyle bir durumu kabul etmek mümkün değil! Geçmişinde yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı bankalar nezdinde kırmızı çizgisi oluşmuş, sonradan bu borcunu ödemiş ve halen ticaret yapan esnaf ve sanatkarımızın önündeki bu engel mutlaka kaldırılmalı. TBMM’de 2. yasama yılı başladı ve Meclisimizin, tüm siyasi partilerin ve AK Parti Hükümetinin gündemi esnafımıza getirilecek sicil affı olmalı" dedi.

Öte yandan, 30 Haziran 2016 tarihine kadar olan borçları kapsayacak olan kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasının esnaf ve sanatkar açısından önemine dikkat çeken Başkan Karamercan, kamu borçlarının ödenmesi açısından bu imkanın değerlendirilmesi gerektiğini, yapılandırma başvurularının da Ekim ayı sonuna kadar yapılabileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA