İzmirli Avukatlara, 'Bölge Adliye Mahkemeleri' Semineri

İzmir Barosunca üyelere yönelik bölge adliye mahkemelerinin (istinaf mahkemeleri) işleyişi konusunda seminer verildi.

İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki seminerin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, bölge adliye mahkemelerinin açıldığı 7 bölgeden birinin İzmir olmasını önemsediklerini, bu durumun hem İzmirli avukatların meslek pastalarını genişleteceğini, hem de vatandaşların temel hak ve özgürlüklerine daha hızlı bir şekilde kavuşmasının önünü açacağını belirtti.

Özcan, şöyle devam etti:

'Bölge Adliye Mahkemesi Sayın Başkanımız ve Sayın Başsavcımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde yeni kurulan İstinaf Mahkemesi'nde meslektaşlarımız için güzel bir baro birimi açmış bulunuyoruz. Orada gereken fiziki koşulları oluşturduk, meslektaşlarımızın yararlanabileceği bilgisayarlarla donatılmış bir odamız var. Burada gerek İzmir'deki meslektaşlarımız, gerekse İzmir dışından gelen meslektaşlarımız bu fiziki alanları kullanmak suretiyle mesleklerini rahatlıkla icra edebileceklerdir.'

Düzenledikleri seminerler sonunda istinaf konusunda raporlamalar yapılacağını aktaran Özcan, 'Türkiye Barolar Birliği ile istinaf konusunun diğer illerde de daha iyi uygulanması yönünde Adalet Bakanlığına dönüşünü sağlayacağız. Böylece daha başarılı ve etkin bir şekilde uygulamanın yolunu açmayı amaçlıyoruz. Meslek içi eğitim çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Bölge Adliye Mahkemeleri Başkanı Turhan Eğlenoğlu ise 20 Temmuz 2016 sonrasında verilen kararların istinafa tabii olduğunu belirterek, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi kadrosunun Türkiye genelinde çok kaliteli, deneyimli, iyi hukukçulardan oluştuğunu ve lokomotif görevi yapacağını kaydetti.

Kaynak: AA