İngiltere'nin Göçmenlerle İlgili Çalışmaları

İçişleri Bakanı Rudd: 'Göçmen sayısının kontrol altına alınması gerekiyor' 'Hükümet, İngiltere'ye AB ülkeleri dışından gelen göçmen sayısının azaltılması için danışmanlık hizmeti alacak' 'Getireceğimiz göçmenlik sistemi kendi vatandaşlarımızı korurken, Britanya'nın çıkarlarını da ön planda tutacak'.

İngiliz hükümeti, Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelerinden gelen göçü azaltmak için çalışmalar yapacak.

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin Birmingham şehrinde düzenlenen yıllık kongresinde, göçmenlik sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülkedeki mevcut göçmen verilerini 'yüksek' olarak tanımlayan ve göçmen sayısının kontrol altına alınması gerektiğini vurgulayan Rudd, İngiltere topraklarına AB ülkeleri dışından gelen göçmen sayısının azaltılması için hükümetin danışmanlık hizmeti alacağını duyurdu.

Rudd, danışmanlık adımıyla hükümetin, göçmen oranının sürdürülebilir seviyeye getirilmesine odaklanacağına dikkati çekerek, 'Bunun anlamı, yıllık göçmen sayısının on binli rakamlara indirilmesidir. Getireceğimiz göçmenlik sistemi kendi vatandaşlarımızı korurken, Britanya'nın çıkarlarını da ön planda tutacak.' dedi.

Üniversite, kolej ve işyerlerine, yeni adımlar çerçevesinde hükümetle çalışması için çağrıda bulunan Rudd, 'Muhafazakar hükümet, AB dışından öğrencileri bu ülkeye getiren 875 sahte koleji engelledi. Öğrenci vizelerinin suistimal edilmesiyle başa çıktı ve aile sisteminde reform yaptı. Göçmenliğin ulusa birçok fayda sağladığına inanıyorum. Ekonomimizi, toplumumuzu ve kültürümüzü zenginleştirdi. Bu nedenle, en zeki ve en iyileri cezbetmeye devam ederken, göçü azaltmak istiyorum.' diye konuştu.

Muhafazakar hükümet, yıllık göçü 100 binin altına indirmeyi hedefliyor ancak ülkedeki bazı kesimler tarafından bu hedefini başaramamakla eleştiriliyor.
Kaynak: AA