GÜNDEM / 4 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

(Ankara/12.45) (Fotoğraflı)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, MIKTA 2.Parlamento Başkanları Toplantısı'na katılmak amacıyla gittiği Avustralya’da, Türk toplumu temsilcileri ile bir araya gelecek.

(Melbourne) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenleyeceği basın toplantısıyla 2016-2019 Orta Vadeli Programı açıklayacak, ardından partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

- Yıldırım, Avustralya'dan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini TBMM'de, Tatlıdil Forumu Eş Başkanları Jack Straw ve Sir Julian Horn-Smith'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/10.00/11.30/13.30/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP, HDP ve MHP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm temel atma törenine katılacak, Esenler Belediyesi Geri Dönüşüm Ödülleri Töreni'nde yer alacak.

(İstanbul/11.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, TBMM Genel Kurulunda sözlü soruları yanıtlayacak.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

3- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Serik'te Belediye toplantı salonunda yapılacak Siyaset Akademisi programında yer alacak.

(Antalya/15.00/16.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle düzenlenen 'Her gün 10 bin adım' etkinliğine katılıyor.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Japonya'da Sekisui Chemical firmasını, Ceatec fuarını, Tokyo Camisi ve Türk Kültür Merkezini ziyaret edecek.

(Tokyo) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye-Gürcistan ortak Gümrük Komitesi Toplantısı ve protokol imza törenine katılacak, Gürcistan Maliye Bakanlığında basın toplantısı düzenleyecek, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili ile görüşecek.

(Tiflis) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Johann N. Schneider-Ammann ile İsviçre'nin başkenti Bern'de bir araya gelecek, Fransa'nın Strazburg kentinde, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'na hitap edecek.

(Bern/Strazburg) (Fotoğraflı)

3- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan ziyareti kapsamında mevkidaşı Nursultan Nazarbayev ile görüşecek ve Rusya-Kazakistan İşbirliği Forumu'na katılacak.

(Astana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Nobel Komitesi, Fizik Ödülü'nü kazanan ismi açıklayacak.

(Stockholm)

5- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gençlik Birimi tarafından hazırlanan 'Sade Soda' gençlik dergisinin basın lansmanı, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nde gerçekleşecek.

(İstanbul/17.30) (Fotoğraflı)

2- 6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin ödül töreni, Atlas Sineması'nda yapılacak.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)

SPOR

1- Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Muratbey Uşak, Romanya'nın Cluj Napoca takımını konuk edecek.

(Uşak/19.00) (Fotoğraflı)

2- Erkekler Hentbol Süper Lig 4. hafta maçında Beşiktaş Mogaz ile Antalyaspor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00)

ÖZEL HABER

1- Yeniden yapılandırmayı duymayan kalmayacak

- Maliye Bakanı Naci Ağbal:

- 'Gelir İdaresi’ndeki tüm bürokratlara talimat verdim. Tüm illeri gezip yeniden yapılandırma kanunun getirdiği avantajları anlatacaklar'

- 'Kanun, kamuya borcu olan tüm vatandaşlarımız için çok büyük avantajlar sunuyor. Bunları duymayan kimse kalmasın, herkes bu fırsatlardan yararlansın istiyoruz'

- 'Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Başvurularını son güne bırakmasınlar ve imkanı olan, yapılandırdığı borcunu peşin ödesin'

(İbrahim Yılmaz/Ankara)

2- Ovit Tüneli'nde ışığa az kaldı

- Rize'nin İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olan Ovit'te kazının yüzde 98'i tamamlandı

- Rize Valisi Erdoğan Bektaş:

- 'Bir tüpte 250 metre, diğer tüpte ise 380 metre kaldı. Artık ışığın görülmesine aylar değil, günler kaldı'

(Fikret Delal/Rize)

3- EPDK'dan çağrı merkezlerine 45 saniye limiti

- EPDK elektrik abonelerine hizmet sağlayacak çağrı merkezlerini arayan abonelerin en geç 45 saniye içerisinde operatöre bağlanabilmesine karar verdi

- Sesli yanıt sisteminde işlemlerini gerçekleştirmek isteyen aboneler, 2 dakika içerisinde herhangi bir işleme ulaşamamaları durumunda otomatik olarak operatöre yönlendirilecek

(Muhsin Tiryakioğlu/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA