Genç Dostu Kentler Endeksi Projesi Tanıtım Toplantısı Kuşadası'nda Yapıldı

Genç Dostu Kentler Endeksi (GDKE) Projesi tanıtım toplantısı Kuşadası’nda yapıldı. Türkiye’nin 81 İlinden 100’ün üzerinden gencin katıldığı toplantıda 15 pilot bölgede çalıştay aracılığıyla gençlerin istihdamına yönelik çalışmalar yürütülmesine karar verildi.

Genç Dostu Kentler Endeksi Projesi Tanıtım Toplantısı Kuşadası'nda Yapıldı
İsveç Başkonsolosluğu ve Habitat Derneği’nin desteğiyle, Ortak Gelecek için Diyalog Derneği tarafından düzenlenen Genç Dostu Kentler Endeksi (GDKE) Projesi tanıtım toplantısı Kuşadası Korumar Otel’de yapıldı. Toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Eşi Nil Kayalı’nın yanısıra Kurum temsilcileri ve proje kapsamında Türkiye’nin 81 İlinden gelen gençler katıldı.

Proje, temel olarak gençlerin bulundukları bölgelerde karar alma süreçlerine dâhiliyetini ve kentlerine olan aidiyetini artırmayı hedefliyor. Proje, uygulanacağı Adana, Aydın, Bartın, Bingöl, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Kayseri, Kırklareli, Muş, Samsun, Siirt, Van, İzmir ve İstanbul’da gönüllülerin iki yıl boyunca kendi kentlerinden derleyeceği veriler ile bulundukları bölgelerde çalıştay aracılığıyla gençlerin istihdamı için zemin hazırlamasını kapsıyor.
Kaynak: İHA