Fedakar Öğretmenler Okullarını Boyadı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Üstüntaş kırsal mahallesi öğretmenleri kendi imkanlarıyla okullarını boyayıp, yeni eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirdi

Fedakar Öğretmenler Okullarını Boyadı
İlçeye 10 kilometre uzaklıktaki Üstüntaş ilk ve ortaokulunda görev yapan öğretmenler, örnek bir çalışmaya imza atarak tamamen kendi imkanları ile okullarını boyadı. İki katlı sekiz sınıftan oluşan okul binası için gerekli boya ve gereçleri kendi imkanlarıyla satın alan fedakar öğretmenler, yine kendileri okulu boyadı. İki gün süren boyama çalışmalarına okul müdürü ile bayan öğretmenlerde katıldı.

Okulunun kendilerine evlerinden önce geldiğini söyleyen okul müdürü Hüseyin Nurbiye, “Biz evimizin nasıl temiz ve yaşanılır olmasını istiyorsak, ondan çok daha fazla okulumuzun da temiz ve yaşanılır bir ortam olması gerekiyor. Çünkü burada geleceğimiz olan çocuklarımız eğitim ve öğretim görüyor. Öğrencilerimize karşı sorumluluklarımızın bilincinde hareket ederek böyle bir çalışma yaptık” dedi.

’’300 öğrenci eğitim görüyor ama hiçbir ödenek yok’’

Özellikle kırsal mahallelerde bulunan okullara ödenek çıkarılmadığından ve bu yüzden çeşitli zorluklar yaşandığını ifade eden Nurbiye, “Kırsal mahallelerde bulunan okulların en büyük sorunu ödenek olmayışıdır. Şehir merkezinde bulunan okullar değişik alternatifler bularak okulları için harcayacakları ödenek bulabiliyorlar ama maalesef kırsal mahallelerde bu mümkün olmuyor. Bizde okulumuzda görevli bulunan öğretmenlerimizden ricada bulunarak okul boyası için para topladık, sağ olsun hepside gönüllerince bu çalışmaya destek oldu ve kıt imkanlarla okul binamızın iç kısmını kendi ellerimizle boyadık. Daha fazla çalışmalar yapmak isterdik ama imkanlar bu kadara yetiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA