Dördüz Sahibi Olan Çiftin Buruk Sevinci

Adana'da kısa süre önce dördüzlerini kucaklarına alan ve bir de 6 yaşında kızları bulunan Emrullah ve Pervin Yağmur çifti, tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor Baba Yağmur: 'Eşimin ikinci kez hamile olduğunu duyunca sevindik. Doktor, kontrolde dördüz olduğunu söyleyince bir yandan çok sevindik ama bir yandan da 'çocuklara bakabilecek miyiz, bakamayacak mıyız' diye kendimizi sorgulamaya başladık. Hem sevinç hem hüznü bir anda yaşadık'

SEBAHATDİN ZEYREK - Adana'da 7 yıllık evli olan ve 6 yaşında kızları bulunan Emrullah ve Pervin Yağmur çiftinin, kısa süre önce de dördüz kızları dünyaya geldi.

Dumlupınar Mahallesi'nde kiracısı oldukları tek odalı evde, semt pazarlarında günübirlik işler yapan 37 yaşındaki baba Emrullah Yağmur'un aylık ortalama 800 lira kazancı ile geçinmeye çalışan aile, temmuz ayında dördüzlerin dünyaya gelmesi ile sevinç ve hüznü bir arada yaşadı.

Emrullah Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Pervin ile ikinci kez bebek sahibi olmak istediklerini ve hamilelik haberini aldığında büyük mutluluk yaşadığını belirterek, dördüzlerin doğumu sonrası 5 kız çocuk sahibi olduğunu söyledi.

Pazarlarda çalışarak elinden geldiğince ailesinin geçimini sağladığını ifade eden baba Yağmur, ancak dördüzlerinin dünyaya gelmesinin ardından maddi sıkıntı yaşadığını, kazandığı paranın 300 lirasını kira için verdiğini ve kalan 500 liranın ise ihtiyaçlarını gidermeye yetmediğini dile getirdi.

Yağmur, oturdukları evin bir odasında ev sahiplerinin eşyalarının bulunduğunu, bu nedenle sadece tek odayı kullandıklarını belirterek, 'Eşimin ikinci kez hamile olduğunu duyunca sevindik. Doktor, kontrolde dördüz olduğunu söyleyince bir yandan çok sevindik ama bir yandan da 'çocuklara bakabilecek miyiz, bakamayacak mıyız' diye kendimizi sorgulamaya başladık. Hem sevinç hem hüznü bir anda yaşadık. Eşim temmuz ayında sezaryenle kızlarımızı dünyaya getirdi. Biri solunum yetmezliği nedeniyle kuvözde tutuluyor. Şimdi evde bebeklerim, 6 yaşındaki kızım ve eşimle tek odada yaşamaya çalışıyoruz. Eşim çalışmıyor, zaten bundan sonra da çalışamayacak.' diye konuştu.

Bazı özel yardım kuruluşlarına başvurduğunu, Adana Valiliğine de müracaat etmeye hazırlandığını anlatan Yağmur, akraba ve komşularının ellerinden geldiğince yardımda bulunduğunu ancak bunun düzenli olmadığını ifade etti.

- '2 yerine yarım ölçek mama'

Baba Yağmur, kızlarının bez ve mama ihtiyaçlarını çoğu zaman borç alarak karşılamaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

'Doktor, 'mamayı iki ölçek kullanın' diyorsa, biz yarım ölçek vermeye çalışıyoruz ki yetsin. Amacımız bebeklerimin 1 gün fazla mama yiyebilmesidir. Çok şükür çalışıyorum, elim ayağım tutuyor ama yetiştiremiyorum. 'Allah herkese nasip etsin' demek istiyorum ama 'Allah'ım durumu iyi olan insanlara nasip etsin' demek daha doğru. Param yetmediği zaman bez alamazsam eski yıllarda kullanılan naylon bezleri kullanıyoruz. Emin olun durumum iyi olsa ben başkalarına yardım ederdim.'

Anne Pervin Yağmur (24) da hamilelik süresinin çok zorlu geçtiğini, 7 ay boyunca yattığını belirterek, bebeklerinin 30. haftada sezaryenle dünyaya geldiğini anlattı.

Dördüzlerin Allah'ın bir mucizesi olduğunu vurgulayan anne Yağmur, 'Eşim ile ikinci çocuk istedik. Kurban olduğum Rabbim bize 4 bebek verdi. Şimdi 6 yaşındaki kızım Azra Nur ve Bahar, Gamze, Aylin ve Damla adını verdiğimiz dördüzlerimiz ile tek odada yaşamaya çalışıyoruz. Eşim her gün eve ekmek getirebilmek için çalışıyor. Bezlerini, mamalarını yetiştiremez hale geldik. Kimi zaman bez alamadığımızda naylon bez kullanıyoruz.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA