Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Üngür'ün Öldüğü Kazaya İlişkin Dava

Adana'da meydana gelen trafik kazasında Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri avukat Önder Üngür ile ilaç mümessili Mehmet Sever'in ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 sürücünün yargılanmalarına başlandı.

Adana'da meydana gelen trafik kazasında Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri avukat Önder Üngür ile ilaç mümessili Mehmet Sever'in ölümüne neden olduğu öne sürülen 2 sürücünün yargılanmalarına başlandı.

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, Ünal Duyu ile otomobil sürücüsü Ahmet Fidan ve avukatları katıldı.

Kazada yaşamını yitiren Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Üngür'ün ailesinin avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada sanık Ünal Duyu, kazada kusurunun olmadığını iddia etti.

Duyu, 'Bursa'dan Osmaniye'ye gidiyordum. Otomobil gelip mazot depoma çarptı. Sol şeride geçtim. Kamyonu durdurup diğer araç sahipleriyle arkadan gelenlere durmaları için işaret ettim. 1-2 dakika içinde otomobil gelip kamyona arkadan çarptı.' dedi.

Seyir halindeyken midesinden rahatsızlandığını belirten otomobil sürücüsü Ahmet Fidan da 'Molada yediğim yemekten zehirlenmiş olacağım ki kusmaya başladım. Sağ şeride geçip, aracın el frenini çektim. Bayılmışım. Bir kadın bana suç içirdi ve kendime geldim. Kamyona nasıl çarptığımı hatırlamıyorum. Kısa süre sonra bir otomobil gelip benim çarptığım kamyona arkadan çarptı.' diye konuştu.

Kazada hayatını kaybeden Üngür'ün ailesinin avukatları ise kamyon şoförünün hız şeridi olan en sol şeritte aracını durdurmasının kazaya neden olduğunu savundu.

Ailenin avukatı, 'Biz, olay yerine gelen polislerin de kazada ihmalinin olduğunu düşünüyoruz. 112 Acil Servis ve 155 Polis İmdat hatlarından yapılan görüşmelerle kazanın hangi saatlerde olduğunun tespit edilmesi gerekir. Ayrıca, kaza yerini gören MOBESE kamera kayıtlarının da alınmasını istiyoruz. Keşifle kazanın nasıl meydana geldiği ortaya çıkacaktır.' diyerek, 2 şoförün de tutukluluğunun devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı, ilgili birimlerden kaza saatinin belirlenmesi için görüşme kayıtlarının istenmesi, MOBESE kamera görüntülerinin olup olmadığının sorulması için erteledi.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Karaisalı gişeleri yakınlarında 17 Ağustos’ta 33 ACD 95 plakalı otomobiliyle seyreden Ahmet Fidan, Ünal Duyu'nun kullandığı 16 BNN 98 plakalı kamyona yandan çarpmış, kamyonun sol şeride geçmesi üzerine ilaç mümessili Mehmet Sever’in (28) kullandığı otomobil de kamyona arkadan çarpmıştı. Kazada Sever ile yanındaki Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Önder Üngür (29) hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA