Dazkırı'da 61 Damızlık Koç Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan damızlık koç projesi kapsamında Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde 61 koç kura çekiminden sonra vatandaşlara dağıtıldı.

Dazkırı ilçesi merkez ve köylerindeki 19 üreticiye dağıtılan damızlık koçlarla ilgili Dazkırı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde program düzenlendi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oğuz Yıldırım, hayvanların bedellerinin yüzde 75'inin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce karşılandığını anlattı. Oğuz Yıldırım, geriye kalan yüzde 25'lik kısmınsa katkı payı olarak koçların dağıtıldığı yetiştiriciler tarafından karşılanacağını belirtti. Yıldırım, 'Projenin gerekçesi, ilçe ve köy halkı geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlıyor. Uzun yıllardır tarımın içinde bulunduğu durgunluk ve gerilemenin doğal sonucu olarak ilçemiz koyun varlığı bundan etkilenmiş ve çok azalmıştır. İlçemizde bulunan bu potansiyeli harekete geçirerek yüksek verimli ve damızlık nitelikli koyun ırklarını yaygınlaştırmak, kırsal ekonomiye önemli katkı sağlamak istiyoruz.' diye konuştu.

Programa Dazkırı Kaymakam vekili Salih Sak, Dazkırı Garnizon Komutanı Başçavuş Fedat Kazma, Belediye Başkanı İsmail Taylan, Dazkırı Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Feridun Yurttaş, Ziraat Odası Başkanı Ufuk Gürçam ve üreticiler katıldı.

Kaynak: AA