CHP Düzce İl Başkanı Tozan'a Yapılan Saldırının İlk Duruşması Yapıldı

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’a yönelik gerçekleştirilen saldırı ile ilgili açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya katılan CHP Genel Başkanı Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “CHP olarak peşini bırakmayacağız” dedi.

CHP Düzce İl Başkanı Tozan'a Yapılan Saldırının İlk Duruşması Yapıldı
CHP Düzce İl başkanı Zekeriya Tozan’ın 26 Mart 2016 günü uğradığı saldırı sonrasında açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Düzce 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya müşteki CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Milletvekilleri Muharrem İnce, Tanju Özcan, Yaşar Tüzün, Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı, Tahsin Tarhan, Onursal Adığüzel, Okan Gaydancıoğlu, Ali Akyıldız, Namık Havuçcu, Zeynel Emre, Canan Yüceer ve Parti meclisi üyesi Kadir Gökmen Öğüt katıldı.

Mahkeme ertelendi

Duruşma 31 Ocak 2017 tarihine ertelenirken CHP parti genel merkezi adına yapılan katılma talebi mahkemece reddedildi.

CHP’den tam destek

Duruşma sonrasında basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Düzce İl Başkanımız Zekeriya Tozan’a destek için burada olduklarını söyledi.



“CHP olarak peşini bırakmayacağız” diyen Cankurtaran, “CHP olarak bu olayın peşini bırakmayacağız. Hangi konumda olursa olsun her bir üyemiz bizim için değerlidir. CHP’lileri mahalle kabadayısı tavırları ile sindireceklerini sananlar şunu bilmelidir ki her bir CHP’linin arkasında 93 yıllık geçmişi ile CHP ve ona oy veren milyonlar vardır. Sayın İl Başkanımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor ve sonuna kadar arkasında olduğumuzu bir kez daha kamuoyun önünde tekrarlıyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından partililer dağıldı.
Kaynak: İHA