Çeşme'de Turizm Değerlendirme Toplantısı

Turizm Değerlendirme Toplantısı Çeşme'de gerçekleştirildi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Ahmet Çalışkan, İlçe Emniyet Müdür vekili İsmail Kenar, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Mahmut Kuytu, Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman, IC Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda, turizm sezonu boyunca yaşanan olumsuzluklar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Ayrıca elektrik ve su kesintileri, gürültü sorunu, kanalizasyon ve koku sorunu, sığınmacılar, RES'ler ve balık çiftlikleri, otopark, ulaşım, çevre ve organize suç örgütleri konuları da ele alındı.

Toplantıda konuşan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, sığınmacılar konusuna vurgu yaparak, 'Çeşme, bir geçiş bölgesi. Bildiğiniz gibi sığınmacıların ülke içerisinde serbest dolaşım hakkı olduğundan yasal olarak bir işlem yapılamıyor. Çeşme gibi diğer ilçelerimizde de aynı tablo yaşanıyor. Eğer bölgeye bir sığınmacı akını olması durumunda ilçeye bu kişilerin girişinin yasaklanması konusunda İzmir Valiliğine bir teklif götürebiliriz.' dedi.

Erkayıran, ilçede yaşanan gürültü kirliliği konusunda da Aya Yorgi Koyu'nda gerekli tedbirlerin alınması sonucu bu problemin asgari düzeye indiğini ancak Alaçatı'daki işletmelerin evlerle iç içe olması nedeniyle bazı sorunlar yaşandığını ve farklı çözüm önerilerinin gündeme gelmesi gerektiğini vurguladı.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise ilçede yapılacağı söylenen Havaalanı Projesinin kendisini heyecanlandırmadığını belirterek, ''Bu proje 1994 yılından beri söyleniyor. Ulaştırma Bakanı tekrar gündeme getirdi ama yol yok, imar planı yok. İnsanlar ulaşımı nasıl sağlayacak? Bu konu bende heyecan yaratmadı.' diye konuştu.

İlçede yaşanan otopark sorununa da değinen Dalgıç, yasal bir engel çıkmadığı takdirde en kısa sürede otopark inşaatına başlayacaklarını söyledi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel ise Çeşme ruhunun yaşaması gerektiğine dikkat çekerek, 'Burada bulunan herkes Çeşme ruhunu yaşatmak için mücadele vermeli. Her geçen yıl Çeşme'nin kalitesinin düştüğünü söylemeye başladılar. Bize, 'Bodrum, Kuşadası gibi olmaya başladınız' diyorlar. Buna izin vermemeliyiz. Başka Çeşme yok. Gelecek sezon daha iyi, daha güzel bir Çeşme için el ele vermeliyiz.' diye konuştu.

Toplantı, sektör temsilcilerinin görüşlerini bildirmesi ardından tamamlandı.

Kaynak: AA