Burhaniye'de Genç Çiftçilerin Sayısı Artıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü çalışanlarının, yöredeki çiftçi ve hayvancılara destek için yaptıkları çalışmalar takdir toplarken, genç çiftçilerin sayısı da artmaya başladı. Zonguldak’tan gelerek hayvancılığa başlayan Gökhan Ataç, Müdür Erdal Aldağ ile görüşürken, gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu söyledi.

Burhaniye'de Genç Çiftçilerin Sayısı Artıyor
Burhaniye’de, Tarım Bakanlığının genç çiftçiler için başlattığı 30 bin lira destek projesi, gençleri heyecanlandırdı. Zonguldak’dan gelerek Börezli mahallesinde süt inekçiliğine başlayan 28 yaşındaki Gökhan Ataç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ’ı ziyaret etti. Müdür Aldağ’dan çiftçi destekleri ile ilgili bilgi alan Ataç, ”Bir yıl önce Börezli Mahallesine taşındım. Orada büyükbaş besiciliğe başladım. Burada Müdürümüz Erdal bey ve ekibi bize her zaman destek oluyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Desteklerle işimi büyütmek istiyorum” dedi.

Çiftçilere yardımcı olabilmek için canla başla çalıştıklarını anlatan Müdür Erdal Aldağ’da, her fırsatta devlet destekleri ile ilgili bilgilendirme toplantıları yaptıklarını söyledi.

Müdür Aldağ, kendilerine gelemeyen çiftçilerin de ayağını gittiklerini kaydetti.

Kaynak: İHA