Bayram Tatilinde Online Alışveriş Hız Kesmedi

Hepsiburada.com'da Kurban Bayramı tatili döneminde gerçekleşen satışlarda geçen yıla göre yüzde 130 artış yaşandı

Bayram tatilinde online alışveriş hız kesmedi. E-ticaret platformu hepsiburada.com'da Kurban Bayramı tatili döneminde gerçekleşen satışlarda, geçen yıl Kurban Bayramına göre yüzde 130 artış gerçekleşti.

Hepsiburada.com'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu dönemde binlerce üründe indirim ve bedava kargo kampanyası sunan platform, tüketicilere pek çok ihtiyacını kolaylıkla karşılama fırsatı sundu.

Bayram öncesinde elektronik, mutfak, temizlik, beyaz eşya gibi farkı kategorilerin yanı sıra plaj ürünleri de yoğun ilgi gördü. 9 günlük bayram tatilinden yararlanmak isteyen müşteriler, mayo, bikini, terlik, şort, güneş kremi gibi plaj ürünlerini satın aldı. Kurban Bayramı alışverişinin öne çıkan diğer ürünleri olan, derin dondurucular ve kıyma makineleri de en çok satılan ürünler arasında ilk sıralarda yer aldı.

Antalya, İçel, Adana, İzmir, Muğla, Aydın, Balıkesir, Çanakkale gibi tüketicilerin tatil amaçlı gittiği bölgelerden yapılan siparişlerde artış gözlendi.

- Erkekler daha çok online alışveriş yaptı

Online alışveriş yapan tüketici profili dağılımı, Kurban Bayramı tatili döneminde de değişmedi. Erkekler kadınlardan 3 kat daha çok online alışveriş yaptı.

Tüketiciler teknoloji alışverişinden bayram tatili döneminde de vazgeçmezken, en çok satın alınan 10 ürün 'Cep telefonu, taşınabilir bilgisayar, LCD televizyon, şarj cihazları, tabletler, bebek bezi, deterjan ve temizlik malzemeleri, süpürgeler, derin dondurucu, pilli şarj cihazı' şeklinde sıralandı.
Kaynak: AA