Batman'da 'Sahte Cennetteki Sessiz Çığlık' Adlı Tiyatro Oyunu

Batman Tillolular Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Turizm Derneği’nin, SODES projesi ile finanse edilen ‘Maddeye Değil, Hayata Bağlan’ adlı projesi doğrultusunda yazılan ve ‘Tiyatro Yeditepem’ oyuncuları tarafından oynanan ’Sahte Cennetteki Sessiz Çığlık’adlı tiyatro oyunu kültür merkezinde sahnelendi.

Batman'da 'Sahte Cennetteki Sessiz Çığlık' Adlı Tiyatro Oyunu
Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda günde iki seans olarak sergilenen tiyatro oyununu izleyen proje koordinatörü Mustafa Toprak, oyun öncesinde gençlerin madde ve teknoloji bağımlılığından neden uzak durması gerektiğini anlattı. Proje koordinatörü Mustafa Toprak yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk projesi olarak tasarlanan tiyatro oyununu hedef kitle olarak belirlenen lise öğrencilerine izlettirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sosyal destekleme fonu tarafından finanse edilen ve Batman Tillolular Derneği tarafından yürütülen “Maddeye Değil, Hayata Bağlan” projesinin Batman Valisi Ahmet Deniz tarafından ciddi bir şekilde sahiplenildiğini belirten Mustafa Toprak “Sahte Cennetteki Sessiz Çığlık” adlı tiyatro oyununu üç günlük zaman diliminde yaklaşık olarak 2 bin 700 öğrenciye izlettireceklerini belirtti.

Madde bağımlılığının yanı sıra teknoloji bağımlılığının da tehlikeli boyutlara ulaştığını anlatan proje koordinatörü Toprak, gençlerin ideallerine sanal ortamdan uzaklaşarak ve öz güvenlerini geliştirerek ulaşabileceklerini söyledi.

Teknolojiye ve maddeye olan bağımlılığın aile içi iletişimi ve kültürel zenginliği zayıflatan tehlikeli bir zehir olarak görülmesi gerektiğini belirten Toprak, gençlere "Sizi varlık sebebiniz olan ailenizden ve ideallerinizden uzaklaştıracak insanlardan ve ortamlardan uzak durunuz" dedi.

Toprak, proje yürütücüsü olan Batman Tillolular Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Turizm Derneğinin gençlere yönelik olarak farkındalık ve madde bağımlılığını önleyici çalışmalara devam edileceğini belirtti.

Kaynak: İHA