Başkan Genç'ten Hacılara Ziyaret

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eşi Nimet Genç ile birlikte, hac farizasını yerine getiren vatandaşları ziyaret ederek, hayır dualarını aldı.

Başkan Genç'ten Hacılara Ziyaret
Canik ilçesinden kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getiren vatandaşları evlerinde ziyaret eden Başkan Osman Genç ve eşi Nimet Genç ile birlikte hacıları tebrik etti. Hac görevini yerine getirmenin ve kutsal topraklara ayak basmanın heyecanını hala yaşadıklarını belirten hacılar, yaşadıkları anları Genç ailesi ile paylaştı. Hacılar, kendilerine misafir olan ve sohbet eden Başkan Osman Genç ve eşi Nimet Genç’e zemzem suyu ve hurma ikram ederek, teşekkür etti. Başkan Genç de, ziyaret ettiği hacılara rahle, Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Hacıların hayır dualarını alan Başkan Osman Genç, “Hac ibadeti, zor bir ibadettir. Maddi durumu elveren her Müslüman’ın İslam’ın 5 şartından biri olan bu hac ibadetini hayatında bir kez yerine getirmesi gerekmektedir. Ne mutlu sizlere ki bu ibadetinizi yerine getirdiniz. Cenab-ı Allah haccınızı kabul eylesin. Ne mutlu Rahman’ın bu özel iltifatına nail olan sizlere, ne mutlu Kabe’yi, Arafat’ı, Makam-ı İbrahim’i ve Hacerü’l-Esved’i ziyaret eden sizlere” dedi.

Haccın renk, dil, ırk, ülke, kültür, makam ve mevki farkı gözetmeksizin aynı amaç ve gayeleri taşıyan milyonlarca Müslüman’ı bir araya getirerek eşitlik ve kardeşliğin çok canlı bir tablosunu oluşturduğunu ifade eden Genç, “Paylaşmanın, hoşgörünün, güzelliklerin yaşandığı kutsal topraklardan, ibadetlerinizi yerine getirerek sağlıklı bir şekilde dönmeniz, bizleri de mutlu etti. Kutsal topraklardan aldığınız feyzi ve bereketi aileniz ve sevdiklerinizle birlikte en iyi şekilde paylaşmanızı, Allah’tan, ibadet ve dualarınızı katında kabul buyurmasını diliyorum. Haccınız hayırlı ve mübarek olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA