Alman Heyetinden Emniyet Müdürü Tonbul'a Ziyaret

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) düzenlediği organizasyonla Antalya'ya gelen Orta Frankonya Bölgesi Emniyet Genel Müdürü Johann Rast ve Nürnberg Basın Kulübü üyelerinden oluşan Alman heyeti, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'u makamında ziyaret etti.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, AGC Başkanı Mevlüt Yeni'nin de katıldığı ziyarette, 1997'den beri, kültürel, ekonomik ve idari konularda fikir alışverişi yapmak, iyi ilişkiler kurup geliştirmek amacıyla Nürnberg ve Antalya arasında başlayan kardeş şehir organizasyonlarına 9 yıldır emniyet müdürleri de katıldı.

Orta Frankonya Bölgesi Emniyet Genel Müdürü Rast, ziyarette, organizasyon sayesinde Antalya polisi ve Alman polisinin birbirini yakından tanıma fırsatı bulduğunu kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Antalya Emniyet Müdürü Tonbul ise, her iki şehir arasındaki kültür paylaşımının yanında emniyet teşkilatının da projede yer almasının, suçla mücadelede ortak bilinç oluşturduğunu ve teşkilatlar arasındaki olumlu değişimlere yol açtığını vurguladı.

Yılda 10 milyon yabancı turisti ağırlayan Antalya'nın, dünyadaki turizm merkezlerinin en güvenli kentleri arasında yer aldığına dikkat çeken Tonbul, bu sayede misafir sayısının her geçen gün daha da arttığını, ayrıca her ay çok önemli kongrelere ev sahipliği yaptığını belirtti.

Konuşmaların ardından Rast ve Tonbul, ziyaretin anısına karşılıklı plaket takdiminde bulundu.

Kaynak: AA