Alman Gazeteciler Antalya'da

Antalya'nın kardeş şehri Nürnberg'ten gelen gazeteciler, 15 Temmuz darbe girişimden sonra Türk meslektaşlarıyla dayanışma içerisinde olduklarını gösterdi Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zelnhefer:'15 Temmuz'dan sonra dost olarak burada boy göstermemiz gerektiğinin farkındaydık. Çünkü dostluklar zor zamanlarda kendini gösterir, ispatlanır. Bu güzel dostluğu daha da güçlendirmek için faaliyetlerimize devam edeceğiz'

Kardeş şehir ilişkileri kapsamında Nürnberg kentinden Antalya'ya gelen Alman gazeteciler, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türk meslektaşlarının yanında oldukları mesajını verdi.

Almanya'nın Nürnberg kentindeki Gazeteciler Kulübü'nün 20 üyesi, kardeş cemiyetleri olan Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) yetkilileriyle, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i makamında ziyaret etti.

Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Siegfried Zelnhefer, Antalya ve Nürnberg arasındaki kardeşlik ilişkilerine verdiği önem ve katkı için Türel'e teşekkür etti.

İki şehir arasındaki ilişkilerin gerçek bir kardeşliğe dönüştüğünü ifade eden Zelnhefer, daha önceden tarihi belli olan bu geziyi 15 Temmuz'daki olaylardan sonra iptal etme gibi bir düşüncelerinin hiç olmadığını dile getirdi.

Siegfriend Zelnhefer, '15 Temmuz'dan sonra dost olarak burada boy göstermemiz gerektiğinin farkındaydık. Çünkü dostluklar zor zamanlarda kendini gösterir, ispatlanır. Bu güzel dostluğu daha da güçlendirmek için faaliyetlerimize devam edeceğiz.' dedi.

Şehirler arasındaki kardeşlik ilişkilerinin her platformda güçlü bir şekilde devam ettiğine işaret eden Menderes Türel ise 19 kardeş şehirleri arasında en güçlü ilişkilerin Nürnberg ile olduğunu kaydetti.

Bu güçlü ilişkilerin daha da güçlenerek devam edeceğine inandığını dile getiren Türel, şöyle devam etti:

'15 Temmuz sonrasında Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti ile AGC'nin ortaya koyduğu dayanışma, örnek bir dayanışma. Çünkü 15 Temmuz'da yaşanan, Türk demokrasisine yapılmak istenen bir müdahaleydi. Demokrasiye bağlılığımızın gereği, bu hassasiyeti herkesin göstermesi gerekir. Sayın Başkanın ifadelerinde bunun çok güzel bir şekilde gösterildiğini görüyorum. Başka ülkelere, derneklere ve kuruluşlara da örnek olmasını diliyorum. Çünkü Nürnberg'in gösterdiği bu hassasiyeti diğer Batı ülkelerinden görmekte zorlanıyoruz. Bu davranış bizim açımızdan takdire şayandır ve kendisine teşekkür ediyorum.'

AGC Başkanı Mevlüt Yeni de iki şehir arasında sağlam temelleri olan, ayakları sağlam basan bir iletişim köprüsü kurduklarını anlattı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonrasına rastlamasının bu ziyareti çok daha anlamlı kıldığını söyleyen Yeni, 'Bize moral ve destek verdiler. Dayanışma içinde olduğumuzun altını çizdiler. Bundan dolayı memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Antalya'nın ne kadar güvenli bir şehir olduğunu gördüler. Aramızda Orta Frankonya Emniyet Müdürü Johann Rast da var. Kendisi Antalya'nın Nürnberg ve Avrupa'daki şehirler kadar güvenli bir şehir olduğunu, bunu bizzat test ettiğini, gözlemlerini Almanya'ya gittiğinde anlatacağını söyledi. Antalya'nın güvenli şehir olduğunu kendi gözleriyle gözlemlemiş olmaları önemli.' diye konuştu.
Kaynak: AA