Akın Bayraktar'dan Başkan Alemdar'a Ziyaret

2015’te çıkardığı Aşk-ı Devran isimli ilk albümü ile adından söz ettiren Sakaryalı tasavvuf sanatçısı Akın Bayraktar, çıkardığı ikinci albümü ‘Gönlü Seyranın’ tanıtımı kapsamında Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdarı makamında ziyaret etti.

Akın Bayraktar'dan Başkan Alemdar'a Ziyaret
Bayraktar yeni albümünü Başkan Yusuf Alemdar’a hediye ederek çalışmalarından bahsetti. Müzik çalışmalarının haricinde gönüllü olarak kursiyerlere tasavvuf musikisi ve makam eğitimi de verdiğini ifade eden Akın Bayraktar, Sakarya’da tasavvuf musikisine duyulan ilginin tüm sanatçılar gibi kendisini de mutlu ettiğini belirtti.

Bayraktar bu bağlamda Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi bünyesindeki Müzik Akademisinin yeni sanatçıların yetişmesi ve kadim eserlerin yaşatılması noktasında önemli bir görevi ifade ettiğini söyledi.



Başkan Yusuf Alemdar, Akın Bayraktara yeni albümünün hayırlı olması temennisinde bulunarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Alemdar, Türk musikisinin gelecek nesillere aktarılması ve geçmişten gelen birikimlerin yaşatılması adına Serdivan Belediyesi olarak ellerinden geleni yaptıklarını, bu yolda Müzik Akademisi gibi profesyonel çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA