AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (1) 'FETÖ'nün vücuda giren bir zehir gibi her yere ulaşabilen, her yere sızabilen, her yere nüfuz edebilen fitne söylemlerine karşı da çok dikkatli olmanızı istiyorum. Bu vesileyle AK Parti'li yol arkadaşlarıma, AK Parti teşkilatlarına da şunları söylemek istiyorum, hiç kimse FETÖ'nun oyununa gelmesin. FETÖ, diğer partilerle birlikte, AK Parti teşkilatları içinde de tereddütler ortaya çıkarmak, kendisine karşı yürütülen mücadelenin kararlılığına gölge düşürmek için her türlü hileye, yalana, dolana başvuruyor' 'Neymiş, alt düzeydeki FETÖ'cüler tasfiye edilirken, siyasi gücü ve konumu olanlar korunuyormuş... Bu ifade fitnenin ta kendisidir. Bu tür ifadelerin peşinde gidenler, FETÖ'nün kündesine geldiklerini asla unutmasınlar'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 'FETÖ'nün vücuda giren bir zehir gibi her yere ulaşabilen, her yere sızabilen, her yere nüfuz edebilen fitne söylemlerine karşı da çok dikkatli olmanızı istiyorum. Bu vesileyle AK Parti'li yol arkadaşlarıma, AK Parti teşkilatlarına da şunları söylemek istiyorum, hiç kimse FETÖ'nun oyununa gelmesin. FETÖ, diğer partilerle birlikte, AK Parti teşkilatları içinde de tereddütler ortaya çıkarmak, kendisine karşı yürütülen mücadelenin kararlılığına gölge düşürmek için her türlü hileye, yalana, dolana başvuruyor.' dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Grup toplantısına katılan teşkilat üyelerini selamlayan Başbakan Yıldırım, TBMM'nin 26. Dönem 2. yasama yılında AK Parti'nin ilk grup toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, bunun partisi, ülke ve millet için hayırlı olması temennisinde bulundu.

TBMM'nin 1,5 aylık verilen aranın ardından, yeni ve verimli bir çalışma için hazır olduğunu ifade eden Yıldırım, 'Yeni dönemde en büyük, en ağır görev Meclis'in iktidar kanadını temsil ediyor olmamız sebebiyle sizlere, yani AK Parti grubu olarak bizlere düşüyor. Tıpkı 2002 yılı kasım ayından beri bu yeni dönemde de ülkemiz için, milletimiz için en iyisini, en güzelini yapmaya gayret edeceğiz.' diye konuştu.

- 'Şimdi yeni şeyler söylemek lazım'

Mevlana'nın, 'Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım.' sözlerini anımsatan Başbakan Binali Yıldırım, 'Biz de yeni yasama yılında yeni şeyler söyleyecek, yeni hizmetleri, çalışmaları gerçekleştireceğiz. AK Parti, milletin partisi, 14 yıldır her alanda sürekli yeni şeyler söylüyor, yeni projeler geliştiriyor, yeni başarılar ortaya koyuyor. Onun için de dimdik ayakta. Türkiye'de bunca yıldır iktidar olup da gücünü, desteğini AK Parti kadar yüksek tutan başka bir siyasi hareket, başka bir siyasi kuruluş tanımam, yok.' değerlendirmesinde bulundu.

Milletin teveccühünün sorumluluklarını artırdığına dikkati çeken Yıldırım, şunları söyledi:

'AK Parti, genel başkanından genel merkez yöneticisine, milletvekilinden en ücra köşedeki belde başkanına, mahalle temsilcisine, sandık müşahidine kadar, delegelerine kadar tüm mensuplarıyla bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmek mecburiyetindedir. Milletimize karşı gönlünü, kulağını, gözünü, kollarını kapatmış hiçbir AK Parti'li olamaz. Ülkemizin demokrasi tarihinde, AK Parti kadar kaderi milletin kaderiyle, kaderi ülkenin kaderiyle iç içe geçmiş başka bir parti yoktur. Bu ağır sorumluluğun altından kalkmak için bize düşen tek bir görev var, o da çalışmaktır, daha çok çalışmaktır, daha çok üretmektir, daha büyük projeleri hayata geçirmektir. Daha fazla yatırım yapmaktır.'

Başbakan Yıldırım, TBMM'nin yeni yasama dönemi bu çalışmalara vesile olması temennisinde bulunarak, partisinin milletvekillerine yeni dönemde gösterecekleri gayret için teşekkür etti.

Meclis'in yeni yasama döneminde AK Parti Grubu ile bütün siyasi partilere ve milletvekillerine önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Yıldırım, 'Türkiye 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sorunlarını ancak birlik ve beraberlik içinde hareket ederek çözebileceğini bir kez daha göstermiştir. AK Parti olarak bu konuda ortaya koyduğumuz güçlü ve samimi duruşu muhafaza etmeye devam edeceğiz. Çünkü biz, her zaman 'önce Türkiye' diyen, 'önce millet' diyen, bu anlayışla hareket eden bir partiyiz. Çünkü biz Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu partinin mensuplarıyız.' ifadelerini kullandı.

'FETÖ, PKK DEAŞ alayı, bütün terör örgütleriyle mücadelenin tüm hızıyla sürdüğü bu dönemde, diğer siyasi partilerimizden de aynı tavrı bekliyoruz.' diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Terör örgütlerine, darbecilere, ihanet odaklarına cesaret verecek söylemlerin hiç kimseye, ülkeye, millete faydası yoktur. Bu tür söylemler sadece yürütülen bu amansız mücadeleyi baltalar. bu mücadeleye zarar verir. Hiç kimsenin ülkemize ve milletimize böyle bir kötülük yapmaya hakkı yoktur.'

- 'Hainlik asla affedilmez'

Başbakan Yıldırım, 'FETÖ'nün vücuda giren bir zehir gibi her yere ulaşabilen, her yere sızabilen, her yere nüfuz edebilen fitne söylemlerine karşı da çok dikkatli olmanızı istiyorum. Bu vesileyle AK Parti'li yol arkadaşlarıma, AK Parti teşkilatlarına da şunları söylemek istiyorum, hiç kimse FETÖ'nün oyununa gelmesin. FETÖ, diğer partilerle birlikte, AK Parti teşkilatları içinde de tereddütler ortaya çıkarmak, kendisine karşı yürütülen mücadelenin kararlılığına gölge düşürmek için her türlü hileye, yalana, dolana başvuruyor. Neymiş, alt düzeydeki FETÖ'cüler tasfiye edilirken, siyasi gücü ve konumu olanlar korunuyormuş. Bu ifade fitnenin ta kendisidir. Bu tür ifadelerin peşinden gidenler, FETÖ'nun kündesine geldiklerini asla unutmasınlar. Bu demek değildir ki eksikler, hatalar yoktur. Elbette insanın olduğu yerde eksik de olur, hata da olur bunların hepsi telafi edilir. Ama hainlik asla affedilmez.' değerlendirmesinde bulundu.

Bu çerçevede gündeme getirilen hususlardan kamuyla ilgili olanların başbakanlıkta, AK Parti ile ilgili olanların genel merkez bünyesinde oluşturulan ekiplerce titizlikle incelendiğine işaret eden Yıldırım, 'Eksik varsa tamamlanıyor, hata varsa düzeltiliyor. Önemli olan mücadelenini samimiyetidir, kararlığıdır. Her zaman ifade ediyoruz, 'niyet hayır, akıbet hayır.' Buna karşılık fitne çıkararak, yapılan mücadeleyi değersizleştirmeye çalışanlara da asla müsamaha göstermeyeceğiz. Diğer partilerden de aynı hassasiyet içinde davranmalarını bekliyoruz.' ifadesini kullandı.

(Sürecek)
Kaynak: AA