ADÜ Yılda 1 Milyon 335 Bin TL Kar Edecek

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) doğalgaz hattının açılışı, Doğalgaz Çevrim Santrali’nde gerçekleşti.

ADÜ Yılda 1 Milyon 335 Bin TL Kar Edecek
Açılış törenine, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, doğalgaz dağıtımından sorumlu şirket yetkilileri ve idari personel katıldı.

Geçtiğimiz şubat ayında kendi imkanlarıyla doğalgazı kampüse getiren ADÜ, geçen süre içerisinde çalışmalarını hızla tamamlayarak bugün doğalgazına kavuştu. İlk etapta ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinin ısıtma ve soğutma sistemlerinde kullanılacak doğalgazın açılışını Prof. Dr. Cavit Bircan yaptı.

Rektör Bircan, doğalgaz sisteminin Üniversitemize birçok konuda avantaj sağlayacağını belirterek, “Bu sistem ile hem temiz enerji elde edilecek hem de maddi anlamda büyük tasarruf sağlanacaktır.” dedi.

Bircan, ADÜ doğalgaz altyapısını en kısa sürede tamamlayıp tüm tesis ve binalarımızda doğalgazlı sisteme geçileceğini ifade ederek doğalgazın ADÜ’ye hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

YILDA 1 MİLYON 335 BİN TL KAR EDİLECEK

ADÜ doğalgaz sistemine geçmeden önce yıllık 820 bin metreküp gaza 2 milyon 114 bin 206 kuruş ödüyordu. Birim maliyeti 255 kuruş olan sıvılaştırılmış gaz sisteminden, birim maliyeti 0,86 kuruş olan doğalgaz sistemine geçerek 820 bin metre küp doğalgazı 776 bin liraya kullanarak ADÜ yılda 1 milyon 335 bin 206 lira tasarruf edecek.
Kaynak: İHA