160 Kişilik İşe 4 Bin 68 Başvuru

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 160 kişinin alınacağı iş için 4 bin 68 kişinin başvurduğu bildirildi.

160 Kişilik İşe 4 Bin 68 Başvuru
Siverek Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere işe alınacak 160 kişi için kuralar çekildi. Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında İŞ-KUR aracılığıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalışacak işçiler için sabah saatlerinde Yenişehir Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonunda çekilen kuraya iş başvurusu yapanlar katıldı.

Farklı kurum ve kuruluşların müdürlerinden oluşan on kişilik komisyon heyetinin gözetimi altında yapılan kurada, iş başvurusu yapan çok sayıda kişi ve yakınları hazır bulundu. Kura komisyonu çekimlerin şeffaf olması için, kura çekimlerine kapalı spor sahasında hazır bulunan vatandaşları da dahil ederek 60’ı bayan 100 erkek olmak üzere toplamda 160 kişi belirlendi.

Siverek TYP koordinatörü Mesut Kırgın konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Toplum yararına çalışma programı kapsamında bu sene bakanlık Siverek’te bulunan okullar için tahsis ettiği çalışan sayısı 160 kişi. Bu 160 kişinin tamamı merkez okullarda görevlendirilecektir. Bin 500 ile 2 bin arası öğrencisi olan çok kalabalık okullarımız vardır. Bundan dolayı daha önce geçen sene taşıma merkezlerine, köy okullarına verdiğimiz gibi bu yıl personel veremedik. 160 kişinin çalıştırılacağı kuraya başvuranların sayısı 4 bin 68 kişi. Bunlardan bin 572 kişi, bakanlığın sözleşme gereği 35 yaş altı erkek olduğu için kuraya dahil olamadı. Geri kalan bin 449 bayan bin 47’si ise 35 yaş üstü erkek arasında 60 bayan, 100’ü erkek olmak üzere toplamda 160 kişilik kura çekimi yapıldı. Bu kurada ismi geçenlerin tamamı okullarda temizlikçi veya çevre düzenlemesi işlerinde çalışacaklar. Kurada ismi çıkan vatandaşlarımız bir aksilik çıkmadığı takdirde inşallah 13 Ekim’de çalışmaya başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Kura çekiminde ismi çıkanlar sevinirken, çalışma hakkı elde edemeyenler ise üzüldü.
Kaynak: İHA