Velililer O Öğretmene Sahip Çıktı

Eskişehir Adalet İlkokulu’nda bayrak koreografisi yapan öğrenciler arasından ikisini kolundan tutarak çıkartması tepki çeken öğretmene veliler sahip çıkarken, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, bahse konu olayla alakalı gerekli inceleme başlattıklarını belirtti.

Velililer O Öğretmene Sahip Çıktı
Görüntülerin yayınlanmasının ardından öğretmene tepkiler çığ gibi büyürken öğrenci velileri, öğretmenin masum olduğunu savundu. Veliler, ’Eskişehir’de Adalet İlköğretim Okulu’nda bir velinin çektiği görüntüler şok etti’, ’Bir öğretmenin Cumhuriyet Bayramı için küçük öğrencilere koreografi hazırlatırken çekilen görüntüleri pes dedirtti’, ’Küçük öğrencilerin koreografi gereği yere çöktükleri sırada öğretmenin çocuklardan ikisini kolundan tutarak dışarıya çıkartması ve savurması cep telefonu kameralarına yansıdı’ şeklindeki haberinin ise gerçeği yansıtmadığını iddia ettiler.

O öğretmenin sınıfında 1’nci sınıfa giden ve bahse konu koreografi içerisinde kendi çocuğu da bulunan bir veli, “Görüntüde dikkat ederseniz çocuğun kolundan tutmuş, öteki çocukların üstüne basmasın diye diğer tarafa geçiriyor öğretmen. Görüntüler doğruyu yansıtmıyor” dedi.

“Öğretmen çocukları oradan alıp dışarıya çıkarttı ve gayet nazik bir şekilde çocukları sınıfına gönderdi”

Bahse konu çalışmanın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çalışması olmadığını, 15 Temmuz Şehitlerini Anma etkinliği olduğunu anlatan veli, “O haber 29 Ekim’le alakalı değil. 15 Temmuz Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında bayrak koreografisini yaparlarken olmuş bir olaydır. Ancak olay o şekilde cereyan etmedi. İki tane alınan çocuklardan biri, yanındaki arkadaşının kafasını yere sürtmeye çalışıyordu, diğer çocuk da yanındaki arkadaşının saçını çekiyordu. Ondan dolayı yukarıdan verilen talimatla öğretmen çocukları oradan alıp dışarıya çıkarttı ve gayet nazik bir şekilde çocukları sınıfına gönderdi. Bu çocuklar sınıfa çıktıktan sonra dahi yukarıdan, sınıftan arkadaşlarına el sallıyorlardı. Yani olayın gerçeği budur. Öğretmenimizin orada çocukları darp etmesi gibi bir olay da yoktur” ifadelerini kullandı.

“Keşke herkes o öğretmen kadar özverili olsa”

Bir başka veli de, şöyle konuştu:

“Bu şekilde yansıtılması doğru değildir. Birisi bir video çekiyor. Başını çekmiyor, sonunu çekmiyor. Ondan sonra çok yanlış yansıtılıyor. Bu çok saçma bir şey. Okulun ve değerli bir öğretmenin bu şekilde ekranlara yansıması çok yanlış. Öyle bir şey olsa biz veliler zaten buna müsaade etmeyiz. Orada çocuğun başka bir çocuğa müdahalesi engellemek için almış dışarıya çıkartmış. Ben de veliyim, benim çocuğumu da mezun etti. Keşke herkes o öğretmen kadar özverili olsa.”

Öte yandan, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise konuyla alakalı gerekli incelemeyi başlattıklarını bildirdi.
Kaynak: İHA