TÜSİAD'dan Cumhuriyet açıklaması

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada basın dünyasının terörle ilişkilendirilmesinin kamusal bir sorun olduğu belirtildi.

TÜSİAD'dan Cumhuriyet açıklaması
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Cumhuriyet gazetesine yönelik düzenlenen operasyona ilişkin bir açıklama yaptı.

Basın dünyasının terörle ilişkilendirilmesinin üzerinde durulması gereken kamusal bir sorun olduğunun belirtildiği açıklamada, 'Çok sesli toplum, korunması ve geliştirilmesi gereken siyasi ve ekonomik bir güç kaynağıdır.' ifadelerin yer verildi.

GAZETECİLER TUTUKLANMAKTADIR..

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

'Medya kurumları ve basın mensupları terörle mücadele kanunu ile ilişkilendirilerek gözaltına alınmakta ve tutuklanmaktadır. Hukuk devletinde hiçbir kurum ve kişi yasal herhangi bir denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır.

BASIN DÜNYASININ TERÖRLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ
Basın dünyasının terörle bu denli yoğun olarak ilişkilendirilmesi, üzerinde durulması gereken kamusal bir sorundur. Bu sorun medya kurumlarının çoğulcu demokraside yüklenmesi gereken görevi zayıflatmaktadır. Bunun son halkası ise basın tarihimizin en köklü kuruluşlarından biri olan Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bugün başlatılan operasyon olmuştur.

ÇOK SESLİ TOPLUM GÜÇ KAYNAĞIDIR

Çok sesli toplum, korunması ve geliştirilmesi gereken siyasi ve ekonomik bir güç kaynağıdır. Bu zorlu dönemde gerek iç istikrar gerekse uluslararası rekabet gücü açısından medya dâhil tüm özgürlük alanları ulusal çıkarlarımız açısından esastır.'