Türk Firmasına 'Avrupa Çevre Ödülü'

Türk firması Hydromx, ısıtma ve soğutma sistemlerinde suyun yerine kullanılan ve ısı transfer verimliliğini artırarak yüzde 35'e varan tasarruf sağlayan Hydromx Enerji Tasarruf Solüsyonu ürünüyle Avrupa Birliği 2016 Çevre Ödülleri'nde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Türk firması Hydromx, 'Avrupa Birliği 2016 Çevre Ödülleri'nde birincilik ödülü aldı.

Şirket açıklamasına göre, ısıtma ve soğutma sistemlerinde suyun yerine kullanılan ve ısı transfer verimliliğini artırarak yüzde 35'e varan tasarruf sağlayan ve Türk firması Hydromx tarafından üretilen Hydromx Enerji Tasarruf Solüsyonu, Estonya'nın başkenti Talin'de gerçekleştirilen ''Avrupa Birliği 2016 Çevre Ödülleri'nde 'Ürün/Hizmet'' kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Ödülü, Hydromx Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özdoruk, Estonya Çevre Bakanı Marko Pomerants'ın elinden aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özdoruk, şunları kaydetti:

'Herşey ısı iletkenliğini sudan daha iyi gerçekleştirebilecek bir sıvıyı geliştirme hayalimiz ile başladı. Ar-Ge ekibimiz ile sürdürdüğümüz çalışmalar sonucu, Nano-TermoTM teknolojisini kullanarak Hydromx'i geliştirdik. Organik kimyasallardan oluşan bir nanolikid olan Hydromx, temel olarak içerisindeki formül ile termal performansı ve enerji etkinliğini iyileştiriyor. Bunu da nanotermal teknolojileri kullanarak sağlıyor.

Akışkanın içindeki nano parçacıkların farklı özellikleri ve moleküler bağlantıları sayesinde Hydromx'in ısıyı çok daha iyi aktardığı gözlemleniyor. Böylece homojen ve hızlı bir ısı aktarımı gerçekleşiyor, ortam hedef ısıya daha çabuk ulaşırken, kazan veya soğutucu da aynı işi daha kısa süre çalışarak yaptığı için yakıt tüketimini azaltmış oluyor. Böylece yüzde 35'e varan oranda daha az enerji tüketimi ve daha az karbon salınımı gerçekleşiyor. Dünyanın yüzde 5'i Hydromx kullansa karbon salınımı yılda 86 milyon ton azaltılabilir.'
Kaynak: AA