Tüp Bebekler İçin 'İki Kıta 700 Bebek' Etkinliği

Acıbadem Eskişehir Hastanesi tarafından düzenlenen ‘İki Kıtada 700 bebek’ etkinlik kapsamında tüp bebek yöntemi ile dünyaya gelen bebekler bir araya geldi.

Tüp Bebekler İçin 'İki Kıta 700 Bebek' Etkinliği
Acıbadem Eskişehir ile Acıbadem İnternational İstanbul Hastaneleri’nde tüp bebek uygulamasıyla dünyaya gelen 700 bebek Eskişehir’de düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte aileler Tüp Bebek Merkezi sorumlusu olan ve ailelerin bebeklerine kavuşmada emek harcayan Dr. Fatih Öğüç ile sırayla fotoğraf çektirdi. Dr. Öğüç, ise masaları tek tek gezerek bebek ve aileleri ile ilgilendi. Etkinlikle ilgili konuşan Dr. Öğüç, ‘İki kıta 700 bebek’ etkinliğinde hastanede tüp bebek yöntemi ile dünyaya gelen bebeklerle buluştuklarını söyledi.

Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediklerini belirten Dr. Fatih Öğüç, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Biz Acıbadem İnternational ve Eskişehir Tüp Bebek Merkezleri olarak her sene doğurttuğumuz, dünyaya getirmeye vesile olduğumuz bebeklerimizi bir araya getiriyoruz. Bu üçüncüsü. Bu seferki logo mottomuz ‘iki kıta 700 bebek’ oldu. Çünkü hem Acıbadem İnternational İstanbul ve Acıbadem Eskişehir Hastanesi olarak dünyaya getirmeye vesile olduğumuz bebekleri bir araya getirdik. Her sene yaptığımız bir toplantı. Bu toplantıda daha önce yaptığımız şeyleri anlatıp, hem ailelerimizle birlikte olup hem de bundan sonraki vizyonumuzu, amaçlarımızı hep birlikte paylaşıyoruz” dedi.

“3 yılda yaklaşık 3 bin ane adayına dokunduk”

Acıbadem Eskişehir Hastanesi 2013 yılından bu yıla tüp bebek kapsamında hizmet verdiğini belirten Hastane Direktörü Celal Dağ “Yaklaşık 3 bin anne adayına dokunduk. Yüzlerce bebeğimiz oldu. Şuan da 500’den fazla bebek etkinliğimiz katıldı.

Güzel bir etkinlik oldu. Aile ve çocukları bir araya getirdi. 2 yıl boyunca yüzlerce aileyi dost edindik” diye konuştu.

Tüp bebek yöntemi ile anne olan Sevgi Bıçak, 3 kez başarısız tüp bebek denemelerinin olduğunu belirterek, “On yıl önce evlendik. Üç tane başarısız tüp bebek denememiz oldu İstanbul’da. Yaklaşık üç sene önce Eskişehir’e Kütahya’ya tayinimiz çıktı ve Fatih beyi araştırdık. İstanbul’da ki doktorlar çok umutsuz olduğunu çocuk sahibi olamayacağımızı, artık bu işten vazgeçmemiz gerektiğini söylediler. Fatih beyle tanıştıktan sonra yaklaşık bir buçuk senelik bir süreçte kızımıza kavuştuk çok şükür” şeklinde konuştu.

Baba Öner Bıçak ise, şunları söyledi:

“Çok mutluyuz. Bu işi canı gönülden isteyen o kadar insan var ki. Gerçekten bunların durumlarını biz anlayabiliyoruz.”

“Umudumuzu yitirdiğimiz noktada kızımıza kavuştuk”

Sekiz defa tüp bebek uygulaması yaptıklarını belirten bir diğer anne Öznur Koca, “Biz sekiz yıllık evliyiz. İki aşılama, sekiz tüp bebek tedavisi sonrası kızımıza kavuştuk Fatih beyle. İstanbul’da denemelerimiz oldu. ilk önce aşılamaları yaptırdık sonra tüp bebekleri yaptırdık. Artık böyle umudumuzu yitirdiğimiz noktada, hani en son bunu da yapalım bırakalım dediğimiz noktada Fatih bey sayesinde kızımıza kavuştuk” dedi.

Baba Halil Koca ise, düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

”Hocamıza teşekkür ederiz öncelikle. Çok yoğun ve zorlu bir süreçti. Tabi maddi manevi yönü zor bir süreçti ama manevi yönü daha ağır basıyor. Allahın izni ile Fatih beyin emekleriyle sağolsun bu günümüze kavuştuk. Herkese teşekkür ederiz.”
Kaynak: İHA