STK'lardan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye Randevu Tepkisi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde hizmet veren yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, ortak bir basın açıklaması düzenleyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye tepki gösterdi.

STK'lardan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye Randevu Tepkisi
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bir araya gelen yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, randevu istemelerine rağmen kendileriyle görüşmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye tepki gösterdi. STK temsilcileri, bölgede ve ilçedeki gelişmelerle ilgili toplumu bilgilendirmeye çalışan ve bu konuda proje üreten sivil toplum kuruluşları olarak, ilçe adına topluma yararlı çalışmalar üretmeye çalıştıklarını, bu anlamda toplum ile kamu kurum ve kuruluşlarla dirsek temasına geçerek köprü vazifesi görmeye gayret ettiklerini belirtti.

Bütün çalışmaları toplum yararına olan sivil toplum kuruluşlarının hiç bir siyası yapının arka bahçesi olmadan sadece toplumun taleplerini seslendirmeye çalıştıklarını belirten STK temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi tavırlarından dolayı kınadıklarını belirtti.

Akçakale’deki STK’lar adına basın açıklamasını AK Yüzler Derneği Başkanı Osman Dermirdil okudu. Demirdil açıklamada "İlçemizde hizmet veren yaklaşık 20 STK temsilcisi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den, ilçenin sorunlarını aktarmak ve bu anlamda yapılması gerekenlerle ilgili görüşmek için defalarca randevu talebinde bulunduk ancak bir aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen hala bizlere dönülmemesi bizleri derinden üzmüştür. İlçe halkı ve STK’lar olarak Başkan Çiftçi’den ne derneklerimiz adına nede şahsımız adına hiç bir talebimiz olmadı, olmayacaktır da. Akçakale’deki STK’lar olarak Başkan Çiftçi’ye aktaracağımız konular Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bütün ilçelerde yaptığı hizmetlerde adil davranması ve bu konuda ilçedeki STK’ların görüşlerini alması dışında değildi. Diğer bir husu ise Şanlıurfa Büyükşehir ve Akçakale Belediyelerinin yapacağı ortak projeler noktasında STK’ların görüşlerini de almasıydı. Bununla birlikte iki belediyenin üzerinde durmadığı bazı projelerin hatırlatılması ve bu konudaki aydınlatıcı bilgilerin Başkan Çiftçi’ye aktarılması olacaktı ancak Başkan Çiftçi’nin bizlere randevu vermemesi, bu görüşlerimizin kendisine ulaşmasına engel oldu. Biz bu taleplerimizin Başkan Çiftiçi’ye ulaşamamasını ve engellendiğini her platformda seslendirmeye devam edeceğiz. Bütün çabamız yaşanılabilir bir ilçe içindir. Başka hiç bir amacımız bulunmamaktadır. Akçakale’de hizmet veren 20 STK’ya randevu vermeyip bizimle görüşmeyi istemeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına Ak Yüzler Derneği, Birlik Köprüsü Derneği, Yeşeren Umutlar Derneği, Akçakale Şoförler Odası, Ziraat Odası, Akçakale Lisesi 92 Mezunları, Hilful Fudul Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Dost Meclisi Temsilciliği, Kızılay Derneği, Akil Gençler Temsilciliği, Akçakale Eğitim Sosyal ve Dayanışma Derneği, Akçakale Muhtarlar Derneği, Akçakale İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği katıldı.

Kaynak: İHA