Siirt'te 30 Girişimciye Sertifikaları Verildi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt İl Müdürlüğü ile Siirt Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİSİAD) arasında imzalanan protokolle, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan 30 girişimciye sertifikaları verildi.

Siirt'te 30 Girişimciye Sertifikaları Verildi
SİSİAD toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan SİSİAD Başkanı Kemal Bilim, Siirt’te yeni girişimcilere ihtiyaç bulunduğunu belirterek, bu eğitimler ile yeni girişimciler ve yeni işletmelerin açılacak olmasının ilin ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.



"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amaçladıklarını belirten KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç ise Siirt’te girişimcilik kültürünün yeni yeni oluştuğunu, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunların temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasını için büyük gayret saf ettiklerini söyledi.

Erkılıç, "Girişimci adaylarımız yeni işletme kurdukları zaman KOSGEB olarak geri ödemesiz 50 bin TL hibe, geri ödemeli 100 bin TL faizsiz kredi desteği veriyoruz; ayrıca kadın ve engelli girişimcilere yüzde 20 pozitif ayrımcılık yapıyoruz" dedi.

Tören, KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç ve SİSİAD Başkanı M. Kemal Bilim’in girişimcilere sertifika dağıtmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA