Sezaryenli Anne Normal Doğum Yaptı

Adana’da 4 yıl önce normal doğumu çok istemesine rağmen "Sen normal doğum yapamazsın" denilerek sezaryen yöntemiyle doğumu yaptırılan bir kadın, bir sonraki gebeliğini Sezaryen Sonrası Normal Doğum (SSVD) yöntemi ile sonlandırdı.

Sezaryenli Anne Normal Doğum Yaptı
4 yıl önce normal doğumu çok istemesine rağmen "Sen normal doğum yapamazsın" denilerek sezaryen yöntemi ile doğumu yaptırılan 32 yaşındaki Gamze Bozdoğan, sezaryen sonrası gördüğü şiddetli ağrılar, his kayıpları, hareket kısıtlılığı, sütün az olması, geç gelmesi, bebekle yeterince ilgilenememe gibi nedenlerden dolayı bir sonraki doğumunu normal yapma konusunda karar verdi.

Bir sonraki gebelikte SSVD araştırması yapan Bozdoğan, Adana Özel Ortadoğu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali Şakrak ile tanıştı. Gebeliğinin takibi sonrası kendisine SSVD yapabileceği söylenen genç kadın, 27 Ekim’de sancılarının başlamasıyla beraber normal doğum takibine başlandı ve doğumu Op. Dr. Ali Şakrak tarafından yapıldı.

Op. Dr Ali Şakrak yaptığı açıklamada, normal doğumu ve SSVD’yi desteklediklerini belirterek, "Normal doğum isteyenleri özellikle de sezaryen sonrası normal doğum isteyenleri bilgilendiriyoruz ve hastane olarak her türlü desteği yapıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA