Safiye Soyman Ve Faik Öztürk, Aydın Zeytinyağının Tadına Baktı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Antalya Ticaret Borsası tarafından Antalya Expo Center’da, bu yıl 7.’si gerçekleşen, Yörex Yöresel Ürünler Fuarına katılım sağlayan ziyaretçilere Zeytinyağı tanıtımı yapıldı.

Safiye Soyman Ve Faik Öztürk, Aydın Zeytinyağının Tadına Baktı
Aydın-İstanbul-Rize Ticaret Borsaları’nın ortak standına ziyarette bulunan ünlü sanatçı Safiye Soyman ve eşi Faik Öztürk’e, Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Council / IOC ) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Başkanı Burcu Keser kaliteli ve kalitesiz zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verdi.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada; “Aydın Ticaret Borsası olarak 7. Yörex Yöresel Ürünler Fuarında ilimizin ürünlerinin tanıtımının yanı sıra zeytinyağı tanıtımına ağırlık verdik. Amacımız kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin arttırılması ve saf zeytinyağının tüketici ile karşı karşıya getirilmesidir. Ziyaretçilere kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verilerek, sağlıklı ve bilinçli tüketicilerin artmasına bir nebze fayda sağlamaktır” dedi.

Kaynak: İHA