Prof. Dr. İbrahim Öztek'e Azerbaycan'dan Fedai Madalyası

Prof. Dr. İbrahim Öztek, Türkiye ile Azerbaycan arasında uzun yıllar sportif, kültürel, tarihi, sosyal, siyasi ve stratejik alanlardaki çalışmaları ile “Dev Kardeşlik ve Candaşlık” projeleri nedeniyle Azerbaycan tarafından Fedai Nişanı’na layık görüldü.

Prof. Dr. İbrahim Öztek'e Azerbaycan'dan Fedai Madalyası
Azerbaycan Karabağ Gazileri ve Muharipleri ve Şehid Aileleri Birliği idare heyetinin Prof. Dr. İbrahim Öztek’e “Fedai Nişanı” verilmesine dair 16.05.2016 gün ve 4 numaralı kararı, Başkan Muharip Gazi Albay Mehdi Mehdiyev imzasıyla onaylandı. Prof. Dr. İbrahim Öztek’in madalya ve beratı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Sivas’ta yapılan 44. Aydınlar Ocakları Büyük Şurası’nda taktim edildi. Madalya Azerbaycan Terhis Olmuş Harpçilerin Gençleri Mariflendirme İçtimai Birliği Başkanı Emin Hesenli tarafından Prof. Dr. Öztek’e takdim edildi.

Emin Hesenli, Prof. Dr. İbrahim Öztek’in Azerbaycan ve Türkiye için tıbbi, sportif, kültürel, tarihsel, sosyal, siyasi ve strateji konularında yapmış olduğu çok yönlü çalışmalarını övgü ile anlattı. Hesenli, Prof. Dr. Öztek’in Karabağ ve Hocalı konuları, Türkiye ve Azerbaycan’ın jeostratejik konumu itibarı ile geleceğe yönelik yapılanmaları, Ortadoğu, Büyük Ortadoğu gerçekleri ve işbirliği konularındaki araştırma ve hedefleri ile önemli hizmetler verdiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Öztek ise, mutluluğunu, duyduğu onur ve gururu Türkiye’nin dört bir yanından katılan tüm Aydınlar Ocaklı arkadaşları ile Azerbaycan Aydınlar Ocağı Başkanı Vugar Kadirov ile paylaştığını belirtti.

Öztek, “Bu ödül hepimizindir. Ülkemin yücelmesi için uğraş verdiğim her konuda hiç düşünmeden her an Azerbaycan için de vermeye hazırım. Her ikisi de vatanımızın birer parçalarıdır. Türkiye Cumhuriyetinin 93. yılında Azerbaycan 98. yılına girmiştir. Her iki Türk cumhuriyetinin sonsuza dek payidar olması, yaşaması en büyük dileğimdir” dedi.

Kaynak: İHA