Pakistan'ın Addis Ababa Büyükelçisi, AA'nın Etiyopya Ofisini Ziyaret Etti

Büyükelçi Gulu: 'Pakistan ile Türkiye ilişkileri bölgede işbirliği için bir model' 'Türk halkının iradesi darbe girişimini başarısızlıkla sonuçlandırdı, dünya halklarına demokrasi dersi verildi'.

Pakistan'ın Addis Ababa Büyükelçisi Osgaar Ali Gulu, Türkiye ile ülkesinin ilişkilerinin bölgede işbirliği için model olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansının Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki ofisini ziyaret eden Gulu, ülkesinin Türkiye ile ilişkilerinden övgüyle söz etti.

Gulu, AA'nın dünyadaki en önemli haber ajanslarından biri olduğunu, Etiyopya'da ofis açmasının Asya ile Afrika ilişkilerinin geliştirilmesinde rol oynayacak önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Pakistan ile Türkiye ilişkilerinin bölgede işbirliği için model olduğunu belirten Gulu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türkiye'ye verdikleri güçlü desteği yineleyerek, 'Türk halkının iradesi darbe girişimini başarısızlıkla sonuçlandırdı, dünya halklarına demokrasi dersi verildi. Türkiye İslam dünyasına da demokraside model oldu.' diye konuştu.
Kaynak: AA