MŞÜ'ye İki Yeni Proje

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) ’Müstakil Elektrik Enerjisi Nakil Hattı’ ile ’Evsel Atıkların Paket Arıtma ve Temiz Su Arıtma Tesisi’ projeleri hayata geçiriliyor.

MŞÜ'ye İki Yeni Proje
Ulusal ve uluslararası standartlara uygun kampus olmayı hedefleyen MŞÜ, bu bağlamda yeni projeler hayata geçiriyor. Kampusun geleceğe yönelik problemlerini çözmek için ilk olarak ’Müstakil Elektrik Enerjisi Nakil Hattı’ projesi için VEPSAŞ ile yapılan görüşmeler tamamlandı ve proje uygulamasına geçildi. Yaklaşık iki ay sürecek olan ve toplam elektrik hattı işinin tamamlanması halinde MŞÜ’nün elektrik tesisatına direkt trafo merkezinden bağlanacak bir hat ile sürekli enerji sağlanacak. VEPSAŞ tarafından 4 milyon TL’ye ihale edilen enerji projesiyle üniversitenin altyapı faaliyetlerine sona doğru gelindiği bildirildi.

MŞÜ’nün bir diğer projesi olan ’Evsel Atıkların Paket Arıtma ve Temiz Su Arıtma Tesisi’ projesi de, 2017 yatırım programına alındı. Proje sayesinde vahşi depolama yöntemiyle depolanan evsel atıkların paket arıtma ve temiz su arıtma tesisi yoluyla değerlendirilmesi sağlanacak. Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan ve 2017 yılında bitirilmesi öngörülen proje ile evsel atıkların çevreye duyarlı ve modern bir üniversite anlayışıyla bertaraf edilmiş olacak. Ayrıca içme suyu tesisatında yapılacak su dinlendirme havuzu da, temel arıtma tesisi ile suların içilme oranı da yükseltişmiş olacak.
Kaynak: İHA