'Jennifer'in Düğünü' Oyunu Sahnelenecek

Oyun, kasım ayında İstanbul Devlet Tiyatroları Cevahir ile Küçükçekmece sahnelerinde izlenebilecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosunun 'Jennifer'ın Düğünü/Osman Gazi' adlı oyunu İstanbullu tiyatroseverlerle buluşacak.

İskender Pala'nın yazdığı, Hidayet Erdinç'in yönettiği oyun, kasım ayında İstanbul Devlet Tiyatroları Cevahir ile Küçükçekmece sahnelerinde izlenebilecek.

Oyuncu kadrosu 34 kişiden oluşan oyunun müziklerini Can Atilla, dekor tasarımını Şirin Dağtekin Yenen, kostüm tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımını Yakup Çartık, koreografisini ise Yeşim Alıç üstleniyor.

Oyun, yarın ile 2, 3,4,5,6,8,9,10,11,12 ve 13 Kasım tarihlerinde Cevahir Sahnesi'nde, 18,19 ve 20 Kasım tarihlerinde de Küçükçekmece Sahnesi'nde sergilenecek.

Oyunun konusu ise şöyle:

'Kayı Boyu'nun beyi Osman'ın hem kayınpederi, hem piri olan Şeyh Edebalı, yakın zamanda kurulacak ve devamında neredeyse 700 yıl cihana hükmeden bir imparatorluğa dönüşecek olan Osmanlı Devleti'ne Osman Bey eliyle nefes ve can vermiştir. Böylece imparatorluğun maddi ve manevi temelleri sağlam bir şekilde atılmış, dışarıdan gelecek tüm tehlikeler bu iman, inanç ve zeka ile bertaraf edilebilmiştir. Bizanslı tekfurlar, gittikçe güçlenmekte olan Osman Bey’i ortadan kaldırmak için hain bir plan yaparlar. Bilecik Tekfuru Digenis, Yarhisar Tekfuru Dukas’ın kızı Jennifer ile evlendirilecek, düğüne davetli olarak gelen Osman Bey, pusu kurulup öldürülecektir. Düğün gecesi için Bizans’ın kendi içinde de ayrı bir tezgah kurulur. İnegöl Tekfuru Nikola ve General Muzalo’nun kimsenin bilmediği bambaşka planları vardır.'

Kaynak: AA