İsrail Hapishanelerindeki Filistinlilere Destek Gösterisi

FDKC Siyasi Büro üyesi Ebu Zarife:'İsrail ihlallerine karşı sesimizi daha fazla yükseltmek için 'Filistinli esirler' konusunu ortak meselemiz haline getirmemiz gerekiyor'.

İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin yakınları, Gazze Şeridi'nde destek gösterisi düzenledi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde toplanan onlarca Filistinli, İsrail hapishanelerindeki yakınlarının bir an önce serbest bırakılmasını talep etti.

AA muhabirine konuşan Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDKC) Siyasi Büro üyesi Talal Ebu Zarife, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular ve onlara karşı gerçekleştirilen hak ihlalleri karşısında ortak duruşlarını göstermek için bir araya geldiklerini söyledi.

'İsrail ihlallerine karşı sesimizi daha fazla yükseltmek için 'Filistinli esirler' konusunu ortak meselemiz haline getirmemiz gerekiyor.' diyen Ebu Zarife, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin haklarını uluslararası yasalar çerçevesinde garanti altına almak için Filistinli tüm gruplar olarak çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Öte yandan Hamas yetkililerinden İsmail Rıdvan da 'Filistinli tutuklulara karşı işlenen insanlık dışı muamele son bulana kadar sessiz kalmayacaklarını' belirtti. Rıdvan, 'Filistinli gruplar, İslami ve ulusal güçler olarak esirlerin taleplerinin karşılanması ve yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.' diye konuştu.

Filistin makamlarının verilerine göre İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Kaynak: AA