Gümüşhane'de 'Çocuğunuzun Farkında Mısınız?' Konulu Seminer Düzenlendi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gümüşhane Kadın ve Aile Koordinatörlüğü tarafından ’Çocuğunuzun farkında mısınız?’ konulu seminer düzenlendi.

Gümüşhane'de 'Çocuğunuzun Farkında Mısınız?' Konulu Seminer Düzenlendi
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen seminere konuşmacı olarak Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Adem Arslan katılırken, programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, eşi Gülsen Çimen, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, TÜGVA İl Temsilcisi Ömer Atalay ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak etkinliği düzenleyen TÜGVA Gümüşhane Kadın ve Aile Koordinatörü Canan Karabulut Güvendi konuştu.

Ebeveynler olarak çocuklarımızın farkında olmadığımızı belirten Güvendi, “Çocuklarımızın farkında değiliz. Çocuklarımız bizden şefkat istiyor, sevilmek istiyor, değer görmek istiyor. Büyükler gibi önem görmek, ciddiye alınmak istiyor. Ve ilgi istiyor. Anneler şefkat kahramanıdır en birinci üstattır, en tesirli muallimdir. Baba çınar gibidir meyvesi olmazsa da gölgesi yeter. Anne baba ne yapmalı peki? Çocukla çocuklaşmayı bilmeli, sevgi ve şefkatle davranmalı, ailede iyi bir iletişim ortamı oluşturulmalı, Milli yapımızı çocuğa vermeli, kardeşler arasında ayrım yapmamalı, Ödül ve ceza yerinde uygulanmalı, kitle iletişim araçlarının zararlarından korunmalı. Evet yapmamız gereken o kadar çok şey var ki. Ama en güzeli çocuklarımız için dua etmeli” dedi.

TÜGVA İl Temsilcisi Ömer Atalay ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in konuşmalarının ardından TÜGVA tarafından çocuklara yönelik yapılan hatalarla ilgili hazırlanan slayt gösterisi izlettirildi.

“ÇOCUK ALLAH’IN EN GÜZEL HEDİYESİDİR”

Toplantının seminer bölümünde konuşan Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Adem Arslan çocuk denilince akla cennet kokusu, masumiyet, huzur geldiğini hatırlatarak, “Çocuk denilince aklımıza ebeveyne arkadaş, göz aydınlığı, hayatın süsü gelir, Allah’ın en güzel hediyesi gelir. Cennetin şekerlemeleri ve tatlıları gibi hayatımız tatlılaştıran sevimli varlıklar gelir. Ama maalesef o meleklere bırakın öyle hitap etmeyi yaramaz, huysuz, laftan anlamaz gibi ifadeler kullanıyoruz. Böylelikle çocukların özsaygı ve güven duygusunu zedeliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA