Genç Çiftçilere Hibe Hayvan Dağıtımı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen kırsal kalkınma destekleri kapsamında hibe büyükbaş hayvan almaya hak kazanan başvuru sahibi çiftçilere düzenlenen törenle Erzincan Valisi Ali Arslantaş tarafından hayvanları teslim edildi.

Genç Çiftçilere Hibe Hayvan Dağıtımı
Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Erzincan’da 181 proje karşılığı olarak 5.430.000.-TL tahsis edildi.

2016 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve üç yıl sürdürülmesi planlanan proje kapsamında 26 genç çiftçi için büyük baş hayvan dağıtım programı düzenlendi.

Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarında düzenlenen hayvan dağıtım programına katılan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, hayvanların hak sahiplerine hayırlı olması dileklerinde bulundu. Burada hayvan almaya hak kazanan genç çiftçilere hayvanlarını teslim ederken konuşan Vali Ali Arslantaş, “Alman simental ırkı kırma olan ve Şili’de araziye uyumlu hale getirilmiş hayvanlar bunlar. Uzun zamandır yolda oldukları için biraz zayıf düştüler. Onların üretime katkı sağlayacak boyutlara getirilmesi artık hak sahiplerinin sorumluluğunda. Kendilerine hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle çiftçilik yapan vatandaşlarımızın köyleri terk edip şehirlere yerleşmeye başladıkları bu dönemde bu projeyi fazlasıyla önemsiyoruz.” dedi.

Erzincan’da proje kapsamında şimdiye kadar uygulama aşamasına geçilen bitkisel üretim ve aracılık projelerini tamamlayan 38 genç çiftçi için 1 milyon 140 bin TL ödeme yapılırken, Kemaliye ve Çayırlı ilçelerinde iki proje için 80 adet kıl keçisi hak sahiplerine teslim edildi. Yine proje kapsamında Erzincan merkezde 26 genç çiftçiye 156 adet büyükbaş hayvan, İliç ilçesinde ise 8 çiftçiye 48 adet büyükbaş hayvan teslim edildiği belirtildi. Diğer ilçelerde uygulanacak olan 69 projeye ait hayvanların dağıtımı da program dahilinde ileriki günlerde yapılacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA