Erzurum'da Yeni Kimlik Kartlarının Dağıtımı Başladı

Nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartlarının dağıtımı, Erzurum'da başladı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen ve bazı pilot illerde uygulamaya konulan 'Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi' ile yeni kimlik kartlarının dağıtımına Erzurum'da başlandı.

Yakutiye Kaymakamlığından yapılan açıklamada, 'Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi' kapsamında, İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından çipli kimlik kartlarının verilmeye başlandığı bildirildi.

Yeni kimlik kartı için ilk başvurunun Kaymakam Dr. Ahmet N. Helvacı tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Güvenlik kimlik doğrulaması yapılabilecek, taklit, tahrif ve kimlik sahteciliği önlenebilecek. Ayrıca bu yöntemle daha güvenli ve hızlı hizmet alınması, sunulması ve işlemlerin kolaylaştırılması suretiyle bürokrasi azaltılacak ve kimlik kartları seyahat belgesi ve elektronik imza olarak kullanılabilecek.'

Açıklamada, başvuru ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların ilçe nüfus müdürlüğünden daha detaylı bilgi alabilecekleri de kaydedildi.

Kaynak: AA