Deve Güreşi Sezonu Başlıyor

Yaklaşan sezon öncesi pehlivan develer dualarla havutlandı.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde yörük kültürünün geleneksel şenlikleri arasında yer alan deve güreşleri 20 Kasım'da başlıyor. Güreş sezonu öncesi pehlivan develer dualarla havutlandı.

İzmir'in Menderes ilçesinde develer, Menderes Yörük Türkmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Karabağlar Deveciler Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda Kuran-ı Kerim okundu.

Organizasyonda, sezonda güreşe katılacak pehlivan develere havutları (semer) takıldı.

Menderes Yörük Türkmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Durut, yaptığı açıklamada, güreş festivali öncesinde develerin havutlandığını hatırlatarak, 'Biz develerimizi dualarla havutlarız, hayırlarımızı yaparız, aşure dağıttık.' dedi.

- Sezon Karpuzlu'da başlıyor

Çanakkale'den İçel'e kadar olan sahil şeridinde düzenlenen deve güreşi şenlikleri, 20 Kasım'da Aydın'da Karpuzlu ilçesindeki güreşle başlayacak. Sezonun son güreşi ise 26 Mart 2017'de Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Yazıdere Mahallesi'nde yapılacak. Son yıllarda yapıldığı şehirlerde otellerin dolmasını, yerli ile yabancı turist hareketliliğini ve ekonomik canlanmayı sağlayan deve güreşlerine yerel yönetimlerin de ilgisinin artmasıyla, ülke genelindeki güreş organizasyonu sayısı 70'e ulaştı.

Kaynak: AA