Büyükşehir Belediyesi, Üreticilere Bin 400 Adet Avokado Fidanı Dağıttı

İçel Büyükşehir Belediyesi, Anamur ilçesinde hayata geçirdiği Tropikal Meyve Avokado Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi kapsamında, üreticilere bin 400 adet avokado fidanı dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi, Üreticilere Bin 400 Adet Avokado Fidanı Dağıttı
Büyükşehir Belediyesi, Anamur’da alternatif tarım ürünü olan avokado üretimine destek vermek amacıyla harekete geçti. Bu çerçevede, muzu ile ünlü Anamur’un avokado için de uygun ekolojiye sahip olması dolayısıyla Avokado Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi’ni uygulamaya koyan belediye, ilçeye bağlı Anıtlı Mahallesi’nde avokado yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için üreticilerin arazi büyüklüklerine uygun olarak toplam bin 400 adet avokado fidanı dağıttı.

Fidan dağıtımı yapılan üreticilere, ayrıca avokado yetiştiriciliği konusunda eğitim verilerek, üreticilerin ürün hakkında bilgi sahibi olması da sağlandı.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirterek, “İçel’in 13 ilçesinde var olan üreticilerimizin hepsi bizim için kıymetli. Üreticilerimizin ekonomik refah seviyesini yükseltmek ve geçim kaynaklarını artırabilmek amacıyla alternatif ürünlere teşvik etme çalışmalarımıza büyük bir hızla devam ediyoruz. Ürün çeşitliliğini artırarak, İçelimizin tarımsal potansiyelini Büyükşehir Belediyemizin desteği ile ekonomik bir kaynağa dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Proje kapsamında avokado fidelerini alma imkanı bulan üreticiler ise Başkan Kocamaz’a yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA